Gemeente Lochem


Description: Op zaterdag 14 juli is de Mogenzompsebrug weer open gegaan voor al het verkeer.

Mogenzompsebrug op 14 juli weer geopend
Dochterensebrug en Ehzerbrug binnenkort gestremd

Op zaterdag 14 juli is de Mogenzompsebrug weer open gegaan voor al het verkeer. De afgelopen maanden is de brug gestremd geweest voor het gemotoriseerde verkeer in verband met onderhoudswerkzaamheden aan de draagconstructie. De draagconstructie bleek na verwijdering van het wegdek slechter te zijn dan vooraf verwacht. Hierdoor hebben de werkzaamheden langer geduurd dan verwacht. Het onderhoud aan de Mogenzompsebrug maakt onderdeel uit van een onderhoudsprogramma van Rijkswaterstaat voor alle bruggen over het Twentekanaal.

Vervolg onderhoudsprogramma
In de zomer en het najaar wordt in de gemeente Lochem onderhoud gepleegd aan de Dochterensebrug en Ehzerbrug. Vanaf 23 juli wordt de Dochterensebrug (in de Dochterenseweg) tot nadere aankondiging afgesloten voor het verkeer. Tijdens de afsluitingsperiode is de Ehzerbrug (in de Ehzerallee) open. Het verkeer over de Dochterensebrug wordt omgeleid via de Ehzerbrug. Zodra bekend is wanneer de Dochterensebrug weer wordt opengesteld voor het verkeer, wordt dit bekend gemaakt. Dit najaar zal de Ehzerbrug ook worden afgesloten in verband met onderhouds-werkzaamheden. De periode wanneer dit gaat gebeuren is onduidelijk. De brug zal niet gelijktijdig worden afgesloten met de Dochterensebrug. De afsluiting van de Ehzerbrug wordt ook bekend gemaakt.

Beide bruggen zijn, gelijk aan de Mogenzompsebrug, aangewezen als risicobruggen. Bij deze bruggen is het vooraf niet te bepalen in welke staat de draagconstructie precies verkeerd. Het is daardoor ook niet mogelijk om aan te geven hoe lang de werkzaamheden gaan duren. De ervaringen bij de Mogenzompsebrug bekorten de afsluitingsperiode tot het minimaal noodzakelijkste.

REFRESH(0 sec):
file://localhost/glc/website/webgen.nsf/pages/AA56B6788376705FC125731D 0026DF9B?opendocument