Openbaar Ministerie

Onderzoek vechtpartij school nog niet afgerond

19 juli 2007

Alkmaar, 16 juli 2007

Inhoudelijke behandeling 4 oktober

Onderzoek vechtpartij school nog niet afgerond

Het onderzoek naar de vechtpartij op het Jan Arentz College waarbij een leerling is overleden is nog niet afgerond. De inhoudelijke behandeling van de zaak is voorlopig vastgesteld op donderdag 4 oktober. De advocaat van de verdachte wil nog een aantal getuigen horen bij de rechter commissaris. De definitieve rapportage van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) over de precieze doodsoorzaak is nog niet toegevoegd aan het dossier. Op 26 juli zal een pro forma zitting plaatsvinden.

De fatale vechtpartij vond op 23 april plaats op het schoolplein van het Jan Arentzcollege. Het zestienjarig slachtoffer uit Heerhugowaard is kort na de vechtpartij overleden. Dezelfde dag kon de zeventienjarige verdachte uit Alkmaar worden aangehouden. De afgelopen maanden heeft onderzoek plaats gevonden naar de toedracht van de vechtpartij. Ook heeft er bij de verdachte een
persoonlijkheidsonderzoek plaats gevonden. De verdachte heeft bij het eerste verhoor, kort na het tragische incident bekend. Hij werkt volledig mee aan het onderzoek.

De minderjarige verdachte zal moeten verschijnen voor de meervoudig kamer jeugd. Zowel de pro forma zitting op 26 juli als de inhoudelijke behandeling op 4 oktober vinden achter gesloten deuren plaats.