Datum: 19 juli 2007

Noordwijkerhout/Noordwijk Woninginbraken met aanhouding

De politie heeft donderdag 19 juli rond 01.30 uur een 28 jarige man met een nog onbekende verblijfplaats aangehouden nadat deze door een bewoner van een woning aan het Westeinde was betrapt toen de verdachte in zijn woning inbrak. De verdachte wordt ook verdacht van een inbraak in een woning aan de Offemweg in Noordwijk. Die inbraak vond woensdag 18 juli tussen 08.30 en 23.00 uur plaats. Via een openstaand badkamerraam wist de inbreker binnen te komen. In de woning trok de inbreker kleding van de bewoner aan en liet zijn oude kleding achter. Verder dronk hij wijn en nam hij een dvd-speler mee. Deze speler had hij bij zijn aanhouding nog bij zich. De verdachte is voor het verdere onderzoek ingesloten.

Noordwijk Aanhoudingen na mishandeling De politie heeft woensdagmiddag 18 juli drie jongens uit Noordwijk aangehouden op verdenking van mishandeling. Twee van hen werden na verhoor weer heengezonden. Zij bleken geen aandeel in de mishandeling te hebben. Een 13 jarige plaatsgenoot werd die middag bij het skateplein aan de Voorstraat tegen het hoofd getrapt na een woordenwisseling over vuurwerk die hij zou hebben afgestoken. De jongen bleef na de trap liggen op de grond waarna zijn vrienden enkele vrouwen in de buurt aanspraken. Zij namen poolshoogte bij de jongen en belden de ambulance. De jongen werd overgebracht naar het LUMC.

Voorhout Politie neemt rijbewijs in De politie heeft afgelopen nacht het rijbewijs ingenomen van een 30 jarige automobiliste uit Voorhout. Op de Componistenlaan zat zij met te veel drank op achter het stuur van haar auto. De aan het politiebureau uitgevoerde ademanalyse gaf een waarde aan van 650 ug/l. (limiet 220 ug/l.). De politie maakt verder proces-verbaal op tegen de vrouw.

Leiden Zwempartij eindigt op politiebureau De politie heeft afgelopen nacht twee meisjes van 14 en een jongen van 16 jaar afkomstig uit Voorschoten en Leiden aangehouden voor openlijke geweldpleging. De drie maakten deel uit van een groep van ongeveer 10 jongeren die rond 03.45 uur waren gaan zwemmen in het zwembad De Vliet aan de Voorschoterweg. Een groep van vier jongeren besloot eveneens te gaan zwemmen. In het zwembad ontstond onenigheid tussen de jongeren en vielen er klappen. De grote groep hield ook huis door parasols, afvalbakken, stoelen, bloembakken en andere zaken te vernielen. Ook werder er diverse spullen in het zwemwater gegooid. Toen de politie na een melding arriveerde rende de jongeren uit de grote groep weg. Drie van hen kon de politie nog achterhalen. Zij zijn aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek. De politie sluit meerdere aanhoudingen in deze zaak niet uit.

Leiden Woninginbraak met aanhoudingen De politie heeft woensdag 18 juli rond 17.40 uur aan de Burggravelaan een 22 jarige man uit Leiden en een 25 jarige man uit Leeuwarden aangehouden. Beiden worden er van verdacht dat zij daar probeerden in te breken in een woning. De bewoonster hoorde glasgerinkel en zag de twee mannen. De politie werd direct gebeld en was snel terplaatse. Een ruit van de woning was vernield. Vermoedelijk had men nog geen kans gezien om iets uit de woning te stelen. Beiden zijn voor het verdere onderzoek ingesloten. Afgelopen nacht werd er ook ingebroken in een woning aan de Pieterskerkhof. Rond 02.45 uur werd daar een ruit van de woning ingegooid en door het gat een laptop gepakt. Een buurtbewoner die het glasgerinkel had gehoord zag de man van tussen de 20 en 30 jaar nog wegrennen in de richting van de Papengracht of Doelensteeg. Een zoekactie door de gewaarschuwde politie leverde geen aanhouding op. De politie heeft de zaak verder in onderzoek.

Nieuwkoop Verkeersongeval Woensdag 18 juli even voor 17.00 uur vond op de Nieuwveenseweg een verkeersongeval plaats. Een 35 jarige fietser uit Nieuwkoop reed over het fietspad van de Nieuwveenseweg en werd ter hoogte van de oversteekplaats bij de kruising met de Provincialeweg N231 aangereden door een 35 jarige automobilist uit Hoogmade. De Nieuwkoper werd met onbekend letsel overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.

Gouda Aanhouding na spugen in gezicht Een 28 jarige man uit Gouda heeft woensdagavond 18 juli een 68 jarige vrouw uit Gouda beledigd door haar recht in het gezicht te spugen. Dit gebeurde rond 19.15 uur in een supermarkt aan de Thorbeckelaan. De man liep daar plotseling op de winkelende vrouw af en spuugde haar recht in het gezicht. Er was geen aanleiding voor dit vreemde gedrag. De vrouw voelde zich beledigd en deed aangifte. De verdacht werd in zijn woning aangehouden. Hij is later op de avond weer op vrije voeten gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Gouda Aanhouding na mishandeling Een 37 jarige man uit Gouda is woensdag 18 juli rond 23.40 uur aan de F.W. Reitzstraat aangehouden nadat hij daar zonder enige aanleiding een 17 jarige jongen uit Gouda enkele klappen in zijn gezicht had gegeven. De jongen die daar wat zat te sleutelen aan zijn bromfiets werd door de man met een warrig verhaal aangesproken en haalde vervolgens uit. Hij bleef na zijn daad staan waarna de gewaarschuwde politie de verwarde man heeft meegenomen naar het politiebureau. Hij zit nog vast.

Bergambacht/Krimpen aan de Lek Verkeerscontrole De politie heeft woensdag 18 juli een verkeerscontrole gehouden op de Provincialeweg N210 bij Bergambacht en op de Breekade in Krimpen aan de Lek. Er werden zeven bekeuringen uitgeschreven voor snelheid, vier voor het niet handsfree bellen, twintig voor het niet dragen van de gordel en één bekeuring van een overbeladen vrachtwagen (60%).

-------------------------------------- einde berichten --------------------------------------------------------


---

Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305

---- --