Politie Groningen

Donderdag 19 juli 2007

Provincie Groningen, 19-07-2007

Hoogkerk: rijbewijs ingevorderd

De politie heeft woensdag op de A7 bij Hoogkerk het rijbewijs ingevorderd van een 40-jarige automobilist uit de gemeente Marum. De man reed met een snelheid van 140 km/uur. Er geldt op die plek een tijdelijke snelheidsbeperking van 90 km/uur in verband met wegwerkzaamheden. Ook zes andere automobilisten zijn bekeurd voor hoge snelheidsovertredingen.

Groningen: fietser gewond

Een 23-jarige fietser uit Groningen is woensdag gewond geraakt. De man was op de Oliemuldersweg tegen een geparkeerde auto aan gefietst. Hij is met verwondingen aan het gezicht overgebracht naar het ziekenhuis.

Groningen: bekeuring voor geblindeerde autoruiten

Een 28-jarige automobilist uit Groningen is woensdagmiddag op het Gedempte Zuiderdiep langs de kant van de weg gezet. Hij reed in een auto waarbij de voorste zijruiten en de voorruit geblindeerd waren. Een meting op het politiebureau wees uit dat de lichtdoorlatendheid te laag was. Hiervoor kreeg hij een bekeuring. Hij krijgt vier weken de tijd om de coating van de ruiten te verwijderen.

Groningen: man loopt over A28

De politie heeft woensdagavond een man van de snelweg gehaald. De 51-jarige man uit Vriescheloo liep over de A28 vanaf het Julianaplein in de richting van Haren. De politie heeft de verwarde man overgedragen aan de hulpverlening.

Bellingwolde: vrouw gewond bij eenzijdig ongeval

Bij een eenzijdig ongeval op de Oudeschanskerweg in Bellingwolde is woensdagmorgen een 38-jarige automobiliste gewond geraakt. De vrouw uit het Duitse Rhede kwam door onbekende oorzaak met haar voertuig in de berm en raakte een boom. Het voertuig kwam in een sloot tot stilstand. De vrouw is met beenletsel naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Lauwersoog: onder invloed in Lauwersmeer

Een 45-jarige automobilist uit Zoutkamp is woensdagnacht met zijn auto het Lauwersmeer ingereden. De man reed vermoedelijk met hoge snelheid over de Strandweg bij Lauwersoog en miste een bocht. Daardoor schoot het voertuig enkele tientallen meters door het gras en werd via een kade gelanceerd. De auto van de Zoutkamper kwam daardoor enkele meters van de kade in het water terecht. Hij kwam er zonder kleerscheuren vanaf. Uit de ademanalysetest bleek dat de bestuurder had gedronken. Hij had ruim 0,6 promille alcohol in zijn bloed. De politie maakt proces-verbaal op.

Hoogezand: bromfietscontrole
Bij een bromfietscontrole in Hoogezand zijn woensdagmiddag twee personen bekeurd. De bromfiets van zowel een 17-jarige jongen uit Kropswolde als van een 17-jarige jongen uit Hoogezand bleek teveel vermogen te hebben. De politie maakt tegen beide jongemannen proces-verbaal op.

Delfzijl: automobilist te snel door bebouwde kom

De politie heeft woensdagavond in Delfzijl het rijbewijs van een 20-jarige automobilist uit Appingedam ingevorderd. Agenten zagen de man met hoge snelheid door de bebouwde kom rijden. Hij haalde snelheden van boven de 100 km/u. Op het moment dat de agenten hem langs de kant wilden zetten, verhoogde hij zijn snelheid. Nadat de politieauto vervolgens de geluidssignalen voerde, koos de Damster er toch voor zijn auto te stoppen. Tegen de automobilist wordt proces-verbaal opgemaakt.

Stadskanaal: alcomobilist

Een 20-jarige automobilist uit Mussel moest woensdagnacht zijn rijbewijs inleveren. De man reed over de Gedempte Vleddermond in Stadskanaal toen hij werd gecontroleerd op rijden onder invloed. De beginnend bestuurder bleek ruim 1,1 promille alcohol in zijn bloed te hebben. De politie maakt proces-verbaal op.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft woensdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Groningen, Friesestraatweg: aantal geregistreerde voertuigen: 2487, aantal overtredingen: 105, hoogst gemeten snelheid: 84 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur (i.v.m. wegwerkzaamheden).

Groningen, Bedumerweg: aantal geregistreerde voertuigen: 646, aantal overtredingen: 57, hoogst gemeten snelheid: 97 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Noordbroek, N33: aantal geregistreerde voertuigen: 1171, aantal overtredingen: 18, hoogst gemeten snelheid: 127 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Hoogezand, Abraham Kuypersingel: aantal geregistreerde voertuigen: 1363, aantal overtredingen: 151, hoogst gemeten snelheid: 79 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Wildervank, KJ de Vriezestraat: aantal geregistreerde voertuigen: 531, aantal overtredingen: 204, hoogst gemeten snelheid: 98 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.