Politie Midden- en West Brabant

Politie onderzoekt oorzaak uitslaande brand Wernhout

WERNHOUT, 19 juli 2007

WERNHOUT: Vannacht is omstreeks 03.00 uur een uitslaande brand gemeld in het cafégedeelte van de horecafaciliteit van het Vakantiepark Patersven. De brandweer die de brand bestreed met vier blusvoertuigen was de brand omstreeks 04.25 uur meester. Er raakte niemand gewond bij de brand. De politie, die rekening houdt met brandstichting, stelt een nader onderzoek in.

Vannacht ontdekte de beheerder van het park, na een alarmmelding, dat in het café gedeelte brand was uitgebroken. De brandweer ging met vier voertuigen ter plaatse en richtte zich vooral op het voorkomen van uitbreiding van de brand naar het restaurant. Dit gebeurde onder meer door een ladder met twee stralen op het dak om uitbreiding via de dakbedekking in de richting van dat restaurantgedeelte verder voorkomen. De politie zette direct het gebied rond de horecazaak af. De agenten hielden omstanders op een afstand.

De brandweer was de brand omstreeks 04.25 uur meester. De schade is aanzienlijk en loopt vermoedelijk in de tonnen. Het café was vooral bestemd voor de Poolse bewoners op het park. De brandweer hield zich nog tot 06.45 uur bezig met het nablussen.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Er zijn echter aanwijzingen dat het mogelijk om brandstichting gaat. De politie kan daar in het belang van het onderzoek nog geen mededelingen over doen. Er zijn al enkele getuigen / bewoners van het park gehoord. Vandaag verricht de technische recherche een sporenonderzoek

Auteur: Willem van Hooijdonk