Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg 19-07-07

TILBURG, 19 juli 2007

Auto weg na inbraak woning

TILBURG De politie onderzoekt een inbraak in een woning die woensdagochtend, tussen 01.30 uur en 07.15 uur gepleegd is in de Diepenbrocklaan in Tilburg. De daders gingen er onder andere met een personenauto, die voor de woning geparkeerd stond, vandoor.

De 27 jarige aangever zag woensdagochtend dat zijn auto, een Volkswagen Golf gekentekend 65-TB-PG niet meer voor de woning geparkeerd stond. Een onderzoek in de woning wees uit dat ongenode zich de toegang tot de woning hadden verschaft door de vergrendeling van de tuindeuren te forceren. In de woning werd onder andere de autosleutel weggenomen.

Motoragent helpt hoogbejaarde vrouw

TILBURG Een motoragent trof gistermiddag bij een benzinestation op de A-58 een 86 jarige inwoonster uit Kaatsheuvel aan met haar 45 km. invalidenwagentje. Een bezorgde weggebruiker die de vrouw met het wagentje zag rijden over de snelweg had haar naar het benzinestation geloodst. De motoragent ontfermde zich over haar en bracht haar onder begeleiding via de vluchtstrook terug naar Moergestel. De hoogbejaarde vrouw vertelde dat ze door de opbouw van de kermis de weg was kwijt geraakt. Al zoekend was ze op de A-58 terecht gekomen. Haar angst dat ze een bekeuring zou krijgen was niet terecht.

Politie arresteert Tilburger voor poging diefstal fiets

TILBURG De politie heeft vanmorgen even na 00.30 uur op de Spoorlaan een 19 jarige Tilburger aangehouden. De man wordt verdacht van diefstal fiets. Een oplettende getuige meldde dat er bij het Centraal Station een man verdacht veel interesse toonde in de aldaar aanwezige fietsen. Ter plaatse troffen agenten ter hoogte van de fietsenstalling een man aan die voldeed aan het opgegeven signalement. De verdachte vertelde bij het zien van de agenten dat hij een fiets wilde stelen. Te voet naar Tilburg Noord was voor hem geen optie.

Winkeldief loopt tegen de lamp

TILBURG Agenten hoorden gistermiddag een 74 jarige inwoner uit Tilburg die zich schuldig had gemaakt aan het plegen van winkeldiefstal in een supermarkt aan het Observantenhof in Tilburg. Medewerkers van de winkel betrapten de man toen hij enkele vlieggordijnen onder zijn kleding stopte. Bij het verlaten van de winkel spraken ze hem aan waarna de politie gealarmeerd werd. De man legde een bekennende verklaring af.

Tilburger aangehouden voor openbare dronkenschap

TILBURG De politie heeft gisteravond, even na 19.30 uur, op het Havenpad een 44 jarige Tilburger aangehouden voor openbare dronkenschap. De politie stuitte op de dronken man nadat er meerdere meldingen binnen gekomen waren dat hij passanten lastig viel. Nadat de agenten hem meerdere keren verzocht hadden de verzameling lege bierblikken om hem heen op te ruimen voldeed hij daar niet aan. Toen hij zich tegendraads bleef gedragen hebben agenten hem aangehouden.

Politie arresteert echtgenoot voor huiselijk geweld

TILBURG De politie heeft gisteravond tegen 20.30 uur in een woning in de wijk in de wijk Het Zand een 26 jarige Tilburger aangehouden. De politie verdenkt de man van mishandeling van zijn 27 jarige echtgenoot. Hij is op het bureau in verzekering gesteld.

Onderzoek wijst uit dat er in de woning tussen het slachtoffer en verdachte een woordenwisseling ontstond wat uitmondde in een conflict. Tijdens dat conflict heeft de verdachte zijn vrouw meerdere keren met zowel vlakke hand als gebalde vuist in het gezicht geslagen. Tijdens het afweren liep de vrouw verwondingen op aan armen, handen en lip.

Hoogbejaarde vrouw van tas beroofd

BERKEL-ENSCHOT Met het opnemen van een aangifte is de politie een onderzoek gestart naar aanleiding van een beroving die gisteravond tussen 18.15 uur en 18.35 uur plaats vond in de Joost van de Vondellaan. Het slachtoffer, een 87 jarige inwoonster uit Berkel-Enschot, deed aangifte.

Het slachtoffer liep vanaf het bushokje via de Joost van de Vondellaan in de richting van de Oranjesingel. Tussen het bushokje en het aldaar gesitueerde verzorgingstehuis voelde de vrouw dat er plotseling aan haar schoudertas getrokken werd. Het slachtoffer keek om en zag een onbekende jongen die ze eerder in de omgeving van het bushokje had gezien. De dader greep haar tas en rende weg in de richting van het park, gelegen achter het tehuis.

Politie houdt automobilist aan voor verkeersgevaarlijk rijgedrag

TILBURG Agenten hebben gisteravond rond de klok van 22.30 uur, op de Rijksweg A 58 een 47 jarige automobilist uit Roosendaal aangehouden voor verkeersgevaarlijk rijgedrag. Surveillerende agenten zagen de man met 160 kilometer per uur rijden over de rijksweg A 58 ter hoogte van Sint Willebrord. Ter hoogte van het oude knooppunt Prinsenville kleefde de man met 80 kilometer per uur tussen andere weggebruikers met een tussenruimte van nog geen 3 meter. De Roosendaler gaf geen gevolg aan het gegeven stopteken van de agenten. Hij haalde de politie links in en vervolgde zijn weg. Na vijf pogingen de man te laten stoppen lukte het de politie de man aan de kant te krijgen. Tijdens het eerste contact bleek dat hij mogelijk onder invloed van alcohol verkeerde. Op het bureau werd van hem een ademtest afgenomen die uitwees dat hij 240 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Het rijbewijs werd op grond van zijn verkeersgedrag ingevorderd.

Auteur: Desiree Brabers