AutoRai

Ford Kuga: geheel nieuwe Ford komt in 2008

(7/19/2007)
Het modelprogramma van Ford Europa wordt begin 2008 uitgebreid met de geheel nieuwe Ford Kuga. Vanaf 13 september wordt op de IAA, de internationale autotentoonstelling in Frankfurt, een preview van de productieversie van de Kuga aan de pers en het publiek gepresenteerd.

"Met de introductie van de Ford Kuga doen we precies datgene wat we op de Autosalon van Parijs in 2006 beloofden: binnen twee jaar een nieuw stijlvol model op de markt brengen op basis van de indrukwekkende Ford iosis X-concept," aldus John Fleming, President & CEO van Ford Europa.

Met behulp van het nieuwe, intrigerende 'kinetic design' heeft het Europese designteam van Ford een compacte en opvallende nieuwe 4x4 crossover aan de line-up van Ford toegevoegd.

"Het was duidelijk dat imagobewuste klanten voor dit type auto op zoek zijn naar een eigenzinnige auto met indrukwekkende rijeigenschappen, zowel op de weg als in het terrein," zegt Martin Smith, Executive Design Director bij Ford Europa.

"De Kuga wordt een zeer opvallende verschijning dankzij het 'kinetic design' en combineert deze met de uitstekende rijeigenschappen die klanten van auto's als de Ford Focus, de S-MAX en de nieuwe Mondeo inmiddels van ons verwachten," voegt Smith toe.

Het designteam van Ford geeft ook het eerste officiële schetsontwerp van het nieuwe model vrij.

"De Kuga is avontuurlijk en onderscheidend en dit wilden we benadrukken in de eerste officiële afbeelding," zegt Stefan Lamm, Chief Designer Exteriors bij Ford Europa. "We denken dat er behoefte is aan een meer atletische en charismatische auto die afwijkt van de norm, precies zoals Ford voor MPV's nieuwe wegen insloeg met de prijswinnende S-MAX."

De geheel nieuwe Ford Kuga wordt begin 2008 in productie genomen in de Ford-fabriek in het Duitse Saarlouis. De auto wordt vanaf het voorjaar van 2008 in geheel Europa geïntroduceerd.

"Ik ben heel blij dat we de Ford Kuga aan ons groeiende assortiment in Europa kunnen toevoegen," zegt Fleming. "Deze auto laat opnieuw zien dat we vastberaden zijn onze auto's met het nieuwe, onderscheidende design een bepaalde emotie en aantrekkingskracht mee te geven. We verwachten dat deze uitbreiding van ons aanbod veel nieuwe Ford-klanten op zal leveren, hetgeen ons dichter bij een blijvend succesvol bedrijfsresultaat zal brengen."