Provincie Zeeland

19-07-2007 - www.zeeland.nl nummer 1 bij Overheid.nl Monitor

www.zeeland.nl nummer 1 bij Overheid.nl Monitor

De website van de provincie Zeeland, www.zeeland.nl, staat voor de derde maand op nummer een van de provinciale ranglijst van Advies Overheid.
In 'Overheid.nl Monitor - Continue Monitoring' houdt Advies Overheid.nl de stand van zaken rondom de ontwikkeling van de websites van gemeenten, provincies, waterschappen en ministeries periodiek bij in gezamenlijkheid met de webbeheerders van deze websites. De ranglijsten van juli 2007 zijn op 18 juli door Advies Overheid.nl gepubliceerd.

Advies Overheid.nl over de provinciale ranglijst: "De provincie Zeeland staat stevig op nummer 1 en loopt wederom uit op Flevoland, de nummer 2 in de provinciale ranglijst".

De website van de provincie Zeeland scoort hoog op gebruiksvriendelijkheid (100%) en gepersonaliseerde dienstverlening (83%). Met deze dienstverlening wordt verwezen naar de persoonlijke internet pagina van de provincie Zeeland, Mijn Zeeland, en naar de Samenwerkende Catalogi. Via de link 'Mijn Zeeland' kunnen burgers en bedrijven specifiek aangeven wat voor informatie men van de provincie wil ontvangen. Bij de Samenwerkende Catalogi kan men op de website van de provincie Zeeland ook terecht voor informatie over diensten van gemeenten, waterschappen, rijksoverheid en andere provincies.

De websites worden maandelijks beoordeeld aan de hand van vijf verschillende onderdelen; gebruiksvriendelijkheid, transparantie, dienstverlening, gepersonaliseerde dienstverlening en toegankelijkheid. Via een vragenlijst worden de onderdelen inhoudelijk weergegeven. De eindscore van deze onderdelen geeft de positie aan in de ranglijst. Behalve de provinciale en gemeentelijke ranglijsten worden ook de ranglijsten van waterschappen en ministeries getoond. Het jaarlijks onderzoek wordt ieder voorjaar in boekvorm gepresenteerd.

Advies Overheid.nl

Het programmabureau Advies Overheid.nl draagt in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties met raad en daad bij aan een online toegankelijke overheid. Zo stimuleert en inspireert Advies Overheid overheidsorganisaties bij de doorontwikkeling en verbetering van hun website. Advies Overheid.nl is één van de programmabureaus van Stichting ICTU, een instelling van en voor overheden.

Meer informatie over de Overheid.nl Monitor kunt u vinden op: http://www.advies.overheid.nl/continu/.

Voor informatie over informatie over samenwerkende catalogi kunt u terecht op onze website http://loket.zeeland.nl/productencatalogus/ of voor landelijke informatie kunt u kijken op
http://samenwerkendecatalogi.overheid.nl/.
Mijn Zeeland is te vinden op: www.zeeland.nl/mijnzeeland/.

19 juli 2007, Marjolein van Ooijen, persbericht 118/07