Politie Gelderland-Midden

Regionaal

---

1300 personen bevraagd in passanten- en buurtonderzoek
Publicatiedatum: 19-7-2007 10:23:55

OOSTERHOUT - Het team grootschalige opsporing (TGO) van de politie Gelderland-Midden, dat is belast met het onderzoek naar de doodslag in Oosterhout, heeft woensdag passantenonderzoeken gehouden in Elst en Oosterhout. Ook werd afgelopen week een uitgebreid buurtonderzoek uitgevoerd. In totaal werden ongeveer 1300 personen bevraagd over de doodslag in Oosterhout.

Woensdag 11 juli kwam een 50-jarige man uit Kampen in een woning in Oosterhout door messteken om het leven. Ongeveer 25 politiemensen onderzoeken sindsdien onder welke omstandigheden hij is overleden. Het team probeert een goed beeld te krijgen van wat er zich voor en ten tijde van de geweldadige dood exact heeft afgespeeld. De afgelopen week is een uitgebreid buurtonderzoek gehouden. Buurtbewoners werden bezocht door politiemensen met de vraag of zij iets gehoord of gezien hadden.

Woensdag 18 juli - een week na de doodslag - heeft de politie een passantenonderzoek uitgevoerd op het station in Elst en in de omgeving van de woning in Oosterhout. De man en vrouw zijn vermoedelijk op het station in Elst geweest, die woensdagmiddag 11 juli. Het team is op zoek naar personen die hier mogelijk getuige van zijn geweest.

3D-scan
De technische recherche heeft het onderzoek in de woning inmiddels afgerond. Diverse sporen zijn veiliggesteld en worden zorgvuldig onderzocht. Daarnaast is een 3D-scan gemaakt van de plaats delict, om een goed beeld te krijgen van de situatie. De beelden die met deze scanner zijn gemaakt, maken het de politiemensen mogelijk om de plaats delict uitvoerig te bekijken zonder daar nog daadwerkelijk aanwezig te moeten zijn. Het is de eerste keer dat de politie Gelderland-Midden deze nieuwe techniek inzet.

De 28-jarige vrouw is als verdachte gehoord. Zij is ingesloten in het Huis van bewaring in Zwolle. Haar verklaring wordt onderzocht.

Het TGO zet het onderzoek voort.

Personen die informatie hebben over deze zaak en die nog geen contact hebben gehad met de politie, worden verzocht te bellen met 0900-8844 of anoniem via Bel Misdaad Anoniem 0800-7000.
///////////////////////

Voor nadere informatie:

Politie Gelderland-Midden
Marije Wisselink
Woordvoerder TGO
026-3524315

En/of:

Openbaar Ministerie
Parket Arnhem
Madeleen Roelofse
026-8884566

---

West-Veluwe Vallei

---

Verdachte winkeldiefstal aangehouden

Publicatiedatum: 19-7-2007 10:19:56

WAGENINGEN - De Wageningse politie heeft woensdagmiddag een 36-jarige vrouw uit Arnhem aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De vrouw zou omstreeks half één uit een winkel aan de Stadsbrink enkele goederen met een totale waarde van twintig euro hebben willen stelen. Een winkelmedewerker had het in de gaten en vatte de vrouw in de kraag. Hij droeg haar over aan de politie. De vrouw is met een bekeuring naar huis gestuurd.
(07-112130)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Barnevelder aangehouden op verdenking mishandeling
Publicatiedatum: 19-7-2007 10:19:37

VOORTHUIZEN - De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag in Voorthuizen een 23-jarige Barnevelder aangehouden op verdenking van mishandeling. De man zou omstreeks kwart over één een zeventienjarige jongen uit Voorthuizen hebben geslagen.
De jongen uit Voorthuizen liep over de Wheemstraat en zag, volgens eigen zeggen, de Barnevelder ruzie maken met een meisje. Toen hij vroeg wat er aan de hand was, zou de Barnevelder hem hebben geslagen. Hij hield hieraan een pijnlijke neus en lip over. Het slachtoffer is vervolgens weggelopen en riep de hulp van de politie in. Aan de hand van het signalement dat het slachtoffer had kunnen geven, is de Barnevelder in de buurt aangetroffen en aangehouden. Hij is ingesloten in het politiebureau en zit op dit moment nog vast. Door de Voorhuizenaar is aangifte gedaan.
(07-112451)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Edenaar verdacht van huiselijk geweld

Publicatiedatum: 19-7-2007 10:18:52

EDE - Een 31-jarige man uit Ede is woensdagmiddag in zijn woonplaats door de politie aangehouden op verdenking van huiselijk geweld. Omstreeks half twee was er bij zijn woning een conflict ontstaan tussen hem en zijn 21-jarige Edese ex-vriendin. De vriendin zou spullen van haar op willen halen. De man zou haar er niet in hebben willen laten en zou haar vervolgens hebben geschopt. De Edese belde de politie, waarna de man is aangehouden. Hij zit nog vast op het politiebureau voor onderzoek. Door het slachtoffer is aangifte gedaan.

(07-112213)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Automobiliste gewond bij aanrijding

Publicatiedatum: 19-7-2007 10:18:38

WAGENINGEN - Bij een aanrijding in Wageningen is een 54-jarige automobiliste uit Nijmegen gewond geraakt. De vrouw reed woensdagmorgen, omstreeks kwart over negen, over de Ritzema Bosweg toen zij stopte voor een oranje knipperend verkeerslicht. Een 58-jarige automobilist uit Grashoek reed achter de vrouw en zag vermoedelijk te laat dat zijn voorganger remde. Hij zou niet meer op tijd kunnen remmen en botste er tegen aan. De 54-jarige vrouw is met nekklachten naar het Gelderse Vallei ziekenhuis in Ede vervoerd. Er was geen alcohol in het spel.
(07-111985)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Vrouwen gewond na botsing

Publicatiedatum: 19-7-2007 10:18:22

BARNEVELD - Een negentienjarige vrouw uit Barneveld en een evenoude vrouw uit Otterlo zijn woensdagochtend gewond geraakt, nadat zij met elkaar in botsing waren gekomen. De Barneveldse fietste omstreeks acht uur over de Valksweg in haar woonplaats, toen zij op het kruispunt met de Marconistraat linksaf wilde slaan. Hierbij verleende zij vermoedelijk de tegemoetkomende Otterlose, die op haar bromfiets reed, geen voorrang. Hierdoor botsten de vrouwen tegen elkaar en kwamen ten val. De Barneveldse hield aan de aanrijding enkele verwondingen in haar gezicht over. De Otterlose liep een pijnlijke knie en heup op. Beiden hoefden niet mee naar het ziekenhuis.
(07-111955)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053