Inschrijving Verkiezing 'Huisdier van het Jaar' gestart!

19/07/2007 10:52



Stichting "Met Dieren Meer Mens"



PERSBERICHT

Inschrijving Verkiezing 'Huisdier van het Jaar' gestart!

Hilversum, juli 2007 - Dit jaar organiseert de Stichting 'Met dieren meer mens' voor de achtste keer de verkiezing van het Huisdier van het Jaar. Het is vanaf nu mogelijk om huisdieren in te schrijven voor deze populaire verkiezing. De hoofdprijs is de 'Met dieren meer mens- Award' in de vorm van een prachtig bronzen beeld.

Iedereen die van mening is dat zijn dier om wat voor reden dan ook onmisbaar is, bijvoorbeeld als troost in moeilijke tijden of als gezelligheidsmaatje, kan hem of haar aanmelden. Maar ook dieren die iets bijzonders voor hun omgeving hebben gedaan of een slimme truc hebben geleerd komen in aanmerking voor de titel 'Huisdier van het Jaar'. Hond of kat, cavia, konijn of vogel, alle huisdieren zijn welkom! Deze Verkiezing geeft eigenaren de gelegenheid om hun huisdier eens in het zonnetje te zetten en daarmee mooie prijzen te winnen.

Nieuw is dit jaar de Junior Award, hiervoor kunnen kinderen tot 12 jaar hun huisdier aanmelden. Uiteindelijk zullen 7 huisdieren van kinderen en 7 van volwassen baasjes doorgaan naar de feestelijke finale op 21 oktober 2007, waar een deskundige jury het 'Huisdier van het Jaar 2007' zal uitkiezen.

De Verkiezing 'Huisdier van het Jaar' kan op televisie worden gevolgd in het nieuwe, gezellige 8-delige dierenprogramma 'De Beestenbus', dat vanaf 2 september a.s. iedere zondagmorgen om 11.30 uur wordt uitgezonden bij RTL 4. De opnames van de Beestenbus worden gemaakt bij diverse Intratuin-vestigingen in Nederland.

Huisdieren kunnen worden opgeven door een verhaal met foto te mailen naar info@mdmm.nl of het inschrijfformulier is in te vullen op de website www.bestemaatjes.nl. Een inschrijving opsturen is ook mogelijk: Stichting 'Met dieren meer mens', Postbus 539, 1200 AM Hilversum. Huisdieren nomineren kan tot donderdag 20 september 2007.

De Stichting 'Met dieren meer mens' schenkt op verschillende manieren aandacht aan de relatie tussen mens en huisdier. Zij wil bekendheid geven aan de positieve effecten van het hebben van huisdieren op het leven en welzijn van mensen. Verder ondersteunt de Stichting projecten of instellingen die verantwoord huisdierenbezit mogelijk maken of vergemakkelijken voor iedereen die graag een huisdier wil hebben.

Voor informatie kan contact worden opgenomen met het secretariaat van de Stichting 'Met dieren meer mens' telefoon 035 - 6255181 of per e-mail info@mdmm.nl. Uitgebreide informatie over de Stichting en de Verkiezing 'Huisdier van het Jaar' is te lezen op de website www.bestemaatjes.nl

Foto-onderschrift: Winnaar 2006 Femke Molenaar uit Wervershoof, met hulphond Moppie

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.nl) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.bestemaatjes.nl