Project Gemeente Westland

Transitie Greenports
Burgemeester regiotrekker project Transitie Greenports Publicatiedatum: 19-07-2007

Burgemeester J. van der Tak van Westland, tevens voorzitter van Greenport(s) Nederland, vormt samen met de minister van Landbouw, Natuurbeheer en Voedselkwaliteit (LNV), mw. G. Verburg, het bestuurlijk duo voor het project Transitie Greenports. Dit is een project uit het Urgentieprogramma Randstad, dat op 22 juni jl. door het kabinet is vastgesteld.

Met het urgentieprogramma, dat wordt gecoördineerd door de minister van Verkeer en Waterstaat, C. Eurlings, wil het kabinet ervoor zorgen dat de Randstad uitgroeit tot een duurzame en internationale topregio. In het urgentieprogramma zijn in totaal 33 projecten opgenomen, waarvan de Transitie Greenports er één is. Dit project moet nog in deze kabinetsperiode leiden tot besluitvorming over de integrale gebiedsontwikkeling van de Poelzone in Westland, de herstructurering en recreatieve ontsluiting in Oostland, en de integrale herstructurering van de Duin- en Bollenstreek en de rijksbijdrage daaraan. Daarnaast behelst het de definitieve (rijks)besluitvorming over de Nota Ruimte versnellingsprojecten Herstructurering Greenports in de vier greenports in de randstad.

Het projecttrekkende duo Van der Tak en Verburg moet ervoor zorgen dat er deze kabinetsperiode ook daadwerkelijk besluiten worden genomen over het project Transitie Greenports. Daarom zullen zij de komende weken afspraken maken over de te nemen besluiten. Dit zal worden vastgelegd in het projectcontract Transitie Greenports, dat tijdens de Startconferentie Randstad in oktober door het projectduo zal worden ondertekend.