Gemeente Zoetermeer

Schoolbegeleiding voor basisscholen gegarandeerd tot 2009

Donderdagochtend 19 juli a.s. wordt een overeenkomst ondertekend tussen de gemeente, schoolbesturen en de schoolbegeleidingsdienst Stichting OnderwijsAdvies. Hierin worden afspraken vastgelegd voor subsidieverstrekking aan de schoolbegeleidingsdienst tot 1 augustus 2009. De stichting levert hiervoor schoolbegeleiding op alle scholen voor (speciaal) basisonderwijs in Zoetermeer. De ondertekening vindt plaats om 11.30 uur in het gebouw van de Stichting OnderwijsAdvies aan de Van Beeckstraat 62 in Zoetermeer. De subsidieovereenkomst wordt ondertekend door wethouder van onderwijs, de heer Muijzers, de heer Gilden (SKOZ), de heer van Delft (UNA-Scholengroep), de heer Spruijt (OPOZ) en de heer Grandia (stichting OnderwijsAdvies).

Per 1 augustus 2006 is de Wet stelselherziening schoolbegeleiding in werking getreden. De belangrijkste wijziging is dat gemeenten geen instandhoudingverplichting ten aanzien van de schoolbegeleidingsdienst meer hebben en dat de rijksbijdrage rechtstreeks naar de schoolbesturen gaat. De drie grote schoolbesturen en de gemeente zijn erg tevreden met de diensten van OnderwijsAdvies en zijn overeengekomen de stichting tot 1 augustus 2009 subsidiëren.

Schoolbegeleiding

Kinderen die zorg nodig hebben in het basisonderwijs krijgen van de Stichting OnderwijsAdvies ondersteuning. Verder levert de stichting (organisatie)ondersteuning voor leraren en directies en adviseert inzake onderwijsmethoden. In Zoetermeer wordt ook extra ondersteuning aan scholen geboden voor voor- en vroegschoolse educatie (VVE), aanpak van onderwijsachterstanden en is er extra ondersteuning bij het ICT-beleid in het onderwijs.