Politie Haaglanden

Persberichten 19 juli

Haaglanden, 19-07-2007

Politie zoekt getuigen overval bejaarde man
Den Haag/Loosduinen Politie Haaglanden is op zoek naar getuigen van een overval op een woning aan de Brink. Dinsdag 17 juli 2007 werd de 88 jarige bewoner die slecht ter been is, slecht kan zien en slecht hoort, door nog onbekende personen overvallen. Omstreeks 21.30 uur werd er bij hem aangebeld. Na het openen van de voordeur zag hij niemand. Een getuige heeft via het kijkgaatje van zijn deur gezien dat er twee jongemannen aanbelden. Om 22.30 uur werd er weer bij hem aangebeld. Hij deed de voordeur open, waarna hij door twee verdachten werd overmeesterd. De verdachten namen een geldbedrag mee en vertrokken in onbekende richting. De bejaarde man kon het volgende signalement geven van zijn overvallers. Verdachte 1: lichtgetinte man. Leeftijd 16-18 jaar oud met donkerzwart golvend haar kort. Hij droeg een donker mat zwart shirt met daaronder een zwart of blauwe spijkerbroek. Van de andere man is bekend dat het ging om een lichtgetinte man, leeftijd 16-18 jaar oud met donkere kleding. Heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de verdachten? Belt u met de politie in Loosduinen via 0900-8844. Liever anoniem. Bel dan met Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Rijbewijs kwijt
Den Haag - Een 34-jarige Hagenaar is donderdagmorgen zijn rijbewijs kwijtgeraakt omdat hij voor de derde keer in twee jaar tijd werd aangehouden voor rijden onder invloed. De man reed omstreeks 04.20 uur op de Gevers Deynootweg toen agenten hem controleerden. Bij de ademanalyse blies de man 410 ugl. Hij kreeg een proces-verbaal en zijn rijbewijs werd ingevorderd. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille).

Licht vergeten
Den Haag - Surveillerende agenten controleerden woensdagavond 18 juli om 22.30 uur op de Statenlaan een 33-jarige Hagenaar omdat de verlichting van zijn auto niet brandde. Tijdens de controle roken de agenten een sterke alcohollucht en lieten de man een ademtest doen. Hij blies 620 ugl en kreeg daarvoor een proces-verbaal. Het rijbewijs bleek al eerder vanwege alcoholgebruik ingevorderd te zijn. De politie nam de auto van de man in beslag.
Valse naam en geen rijbewijs
Den Haag - Surveillerende agenten hielden donderdagmorgen 19 juli omstreeks 01.35 uur een 33-jarige Hagenaar aan voor rijden zonder rijbewijs. De agenten hadden de man eerder die nacht als bijrijder gezien in een busje dat zij controleerden. Toen had de man aangegeven dat hij niet in het bezit van een rijbewijs was. Toen zij de man even later zelf een auto zagen besturen, was dat reden genoeg de man aan te houden. Nadat de man eerst valse personalia opgaf, werd zijn identiteit vastgesteld en kreeg hij een bekeuring op het opgeven van een valse naam en een proces-verbaal voor het rijden zonder rijbewijs.

Geen ruzie, wel dronken
Den Haag - Agenten die donderdag ochtend 19 juli om 01.15 uur werden gestuurd naar een ruzie op de Rooseboomstraat, troffen ter plaatse geen ruziemakers aan, maar wel een dronken snorfietser. De vrouw, een 54-jarige Haagse, werd hierop aangehouden. Op weg naar het bureau voor de ademanalysetest kwamen de agenten op het Prins Bernardviaduct nog een dronken bromfietser tegen. Ook hij, een eveneens 54-jarige Hagenaar, werd aangehouden De vrouw blies 840 ugl bij de ademanalyse, de man blies 460 ugl. Beiden kregen een rijverbod en een proces- verbaal. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille).

Gestolen geleende fiets
Den Haag - Agenten zagen 18 juli om 13.00 uur op de Elandstraat een 30-jarige krantenbezorger rijden op een wel erg mooie Gazelle. Bij controle bleek deze fiets als gestolen gesignaleerd te staan. De krantenbezorger verklaarde de fiets geleend te hebben van iemand anders. Dat bleek inderdaad het geval te zijn. De gulle uitlener moet zich nu melden op het politiebureau.

Getuigen straatroof gezocht
Den Haag - Een 15-jarig meisje werd 18 juli om 21.00 uur beroofd van haar mobiele telefoon. Zij bevond zich in de Lage Nieuwstraat, toen ze werd aangesproken door een ongeveer 16-jarige jongen. Opeens rukte deze haar telefoon uit haar handen en rende weg. Signalement van de dader: Noord-Afrikaans type, 1.55 tot 1.60m, kort zwart haar met een slag erin. Hij droeg een blauwe spijkerbroek en een donkerbruine trui. Heeft u informatie over deze straatroof? Neem dan contact op de politie via 0900-8844. Anoniem contact opnemen kan ook via 0800-7000.

Bestelwagen op fietspad
Leidschendam - Een bestelbus reed woensdag 18 juli om 16.30 uur zonder ontheffing op het fietspad tussen de Kniplaan en Vlietland. Toen hij plaats wilde maken voor een paar aankomende fietsers, reed de bestuurder een paar meter achteruit. Hierbij reed hij een stilstaande scooterrijder aan, die achter de bestelbus stond. De 54-jarige scooterrijder uit Den Haag viel en moest naar het ziekenhuis voor controle.

Omweg of niet?
Leidschendam - Een 44-jarige klant uit Rijswijk was het woensdag 18 juli om 20.30 uur niet eens met de route die zijn taxichauffeur nam. De klant klaagde bij de chauffeur, omdat hij vond dat de chauffeur omreed en dat hij daardoor te veel moest betalen. In eerste instantie stelde de chauffeur voor dat de klant dan zonder te betalen uit kon stappen. Dat wilde de klant echter niet, waarna ze samen een ander bedrag overeen kwamen. Eenmaal op de plaats van bestemming, was dat bedrag in de ogen van de klant nog steeds te hoog en bedreigde hij de chauffeur en trok hem aan zijn stropdas. Toen de politie arriveerde, deed de chauffeur aangifte en hielden ze de Rijswijker aan.

Rijbewijs kwijt na te hard rijden
Wassenaar Een 40-jarige automobilist uit Rijnsburg moest woensdag 18 juli om 20.00 uur zijn rijbewijs inleveren. De man reed met 130 km per uur over de Rijksstraatweg. Ter plaatse geld een maximumsnelheid van 70 km/u. Hij kreeg een proces-verbaal en mag voorlopig geen auto meer rijden.

Passagier mishandelt controleur
Rijswijk Een 42-jarige controleur van de HTM werd woensdag 18 juli mishandeld door een 19-jarige passagier uit Almere. De controleur vroeg aan de man naar zijn plaatsbewijs waarop hij door de man werd mishandeld. Met behulp van zijn collegas kon de agressieve passagier worden aangehouden en overgedragen aan de politie. De man kreeg een proces-verbaal.

Kopstaart met gevolgen
Rijswijk Een 19-jarige automobilist botste woensdag 18 juli om 12.10 uur op de Generaal Spoorlaan tegen een auto van een 25-jarige vrouw. Politieagenten die ter plaatse kwamen constateerden dat de man had gedronken en bovendien onder invloed van drugs verkeerde. De man beschikte ook niet over een geldig rijbewijs. Een arts nam een bloedproef af. De politie maakte proces-verbaal tegen de man op.

Gesnapt op camerabeelden
Delft - Camerabeelden lieten woensdag 18 juli om 02.00 uur zien dat een jongen met een stift op de muur van de stationstunnel tekende. Agenten zochten de omgeving naar de jongen af en vonden hem op de Parallelweg. Ze hielden de 22-jarige jongen uit Delft aan. De Delftenaar was behoorlijk onder invloed van alcohol en werd ter ontnuchtering ingesloten.

Agent krijgt kopstoot
Delft - Agenten in burger surveilleerden woensdagavond 18 juli in de binnenstad in Delft. Zij hielden een man in de gaten, die agressief overkwam. De man, een 32-jarige Delftenaar, was dusdanig dronken dat hij geen twee stappen kon zetten zonder zich ergens aan vast te grijpen. Op de Burgwal beledigde de man om 00.30 uur zonder aanleiding de agenten en er ontstond een woordenwisseling. Vlak daarna gaf de Delftenaar een kopstoot aan een van de agenten, die de man aanhielden. De agent had letsel op aan zijn oogkas en kreeg van de dokter een wekadvies mee naar huis.

Dronken op de fiets
Delft - Agenten zagen donderdagochtend 19 juli om 02.00 uur tijdens hun surveillance een fietser slingerend rijden over de Spoorsingel. Hij ging de Singelstraat in, waar hij zijn fiets niet meer onder controle had en tegen een geparkeerde auto botste. Daarbij ontstond schade. Op het moment dat de 25-jarige Delftenaar aanstalten maakte door te rijden, hielden de agenten de man staande. Bij een alcoholtest bleek dat de man te veel gedronken had: hij blies 830 ugl. De man kreeg een proces-verbaal. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille).

Hond bijt postbode
Zoetermeer Een 52-jarige postbode kreeg woensdag 18 juli om 13.00 uur de schrik van zijn leven. De man bezorgde de post en stapte niets vermoedend een tuintje in. Daar lag een hond die de man in zijn heup en been beet. De postbezorger heeft zich onder doktersbehandeling laten stellen. De 39-jarige eigenaresse van de hond verklaarde bereid te zijn de schade te vergoeden.

Opa de weg kwijt
Zoetermeer Een 85-jarige man uit Duitsland raakte dinsdag 17 juli flink uit de koers. De man raakte nabij Dortmund (Duitsland) door een wegomleiding zijn oriƫntatievermogen kwijt en reed steeds verder van huis. Hij zag vervolgens geen Duitse borden meer en kwam uiteindelijk woensdag 18 juli om 13.00 zonder benzine tot stilstand nabij de Zwaadslootseweg. Politieagenten die zich over de bejaarde chauffeur ontfermden wisten zijn verontrustte zoon te lokaliseren. Die kwam direct vanuit Duitsland zijn vader ophalen. Onder dankzegging voor de goede zorgen vertrok het stel richting huis. De zoon verklaarde stellig dat dit opas laatste ritje was.

Vrouw biedt gestolen waar aan
Zoetermeer De politie hield woensdag 18 juli om 11.20 uur een 30-jarige inwoonster uit Zoetermeer aan. De vrouw bood bij een bedrijf aan de Galvanistraat stukken aluminium te koop aan waarvan de herkomst onduidelijk was. De politie onderzoekt of het aluminium van diefstal afkomstig is.

Beertje voor de schrik
Zoetermeer Een zesjarig jongetje uit Zoetermeer raakte woensdag 18 juli om 10.30 uur bekneld met zijn voet in zijn kar. Het jongetje was aan het spelen op een plein aan het Marsgeel en raakte vervolgens bekneld. De brandweer moest er aan te pas komen om het wiel van het wagentje te demonteren. Het hevig geschrokken kind kreeg van de politieagenten een beertje voor de schrik.