Politie Midden- en West Brabant

Woninginbrakenteam houdt inbrekers en helers aan

TILBURG, 19 juli 2007

Woninginbrakenteam houdt twee inbrekers en drie helers aan

TILBURG: Het woninginbrakenteam van de politie van het district Tilburg heeft in de afgelopen drie maanden onderzoek gedaan naar met name woninginbraken waarbij ook dure bolides werden gestolen. Dit resulteerde in de aanhouding van twee inbrekers, twee Tilburgers van beiden 20 jaar, drie helers en zes doorzoekingen. De twee inbrekers zitten nog in voorarrest. De politie verdenkt hen van betrokkenheid bij zeker twintig woninginbraken in en buiten de regio. Het onderzoek is nog niet afgerond.

Woninginbraken
De politie kwam de verdachten op het spoor dankzij tactisch en technisch rechercheonderzoek. Zo werd bij een woninginbraak in Tilburg een vingerafdruk aangetroffen van een van de verdachten, een 20-jarige Tilburger. Deze man, die werd aangehouden op 1 mei 2007, bleek ook in aanmerking te komen voor een woninginbraak in Erp waarbij twee personenautos van het merk Audi werden gestolen. De politie verdenkt een andere 20-jarige Tilburger van betrokkenheid bij deze woninginbraak. Hij kwam bij de politie in beeld nadat hij herkend was van beelden die gemaakt waren bij een pinautomaat, toen hij met een gestolen bankpas geld opnam. Ook is zijn DNA spoor bij twee inbraken aangetroffen. Deze verdachte werd op 25 juni jl. aangehouden. Hij wordt verdacht betrokken te zijn geweest bij nog zeker negen andere woninginbraken in onder meer Epe, Erp (2), Den Dungen, Berkel-Enschot, Oosterhout, Kaatsheuvel en Geffen. Bij deze inbraken werden zeven duurdere autos gestolen onder andere van het merk Audi, Ford en Volvo. De autos zijn allemaal terug gevonden, sommige wagens hadden schade. De voertuigen zijn meestal gebruikt bij strooptochten door het land.

Heling
Een 46-jarige Tilburger werd op 21 mei jl. aangehouden als verdachte van het helen van vijf laptops en een mobiele telefoon, goederen die afkomstig waren van een woninginbraak. Tevens wordt hem overtreding van de auteursrechten ten laste gelegd, Bij hem werd namelijk een partij illegaal gekopieerde DVDs en CDs aangetroffen. Het team maakt verder proces-verbaal op tegen een 37-jarige man uit Budel die verdacht wordt van het helen van een mobiele telefoon die gestolen was bij een woninginbraak in Hilvarenbeek. Ook een 25-jarige man uit Boxtel werd gehoord over het feit dat hij in bezit was van een bij een woninginbraak gestolen mobiele telefoon. De politie heeft bij de doorzoekingen in woningen diverse van inbraak afkomstige goederen terug gevonden zoals laptops, mobiele telefoons en een digitale camera.

Auteur: Willem van Hooijdonk