Politie Gelderland-Zuid

Vijfde avond Vierdaagsefeesten

Nijmegen, 19-07-2007 o Op de vijfde avond van de Vierdaagsefeesten was het erg druk en gezellig in het centrum van Nijmegen. De muziekband Krezip op de Waalkade trok om 21.15 uur zeer veel toeschouwers. Met lichtkranten en SMS Alert voor horecaondernemers werd het publiek gevraagd niet meer naar dit vermaakcentrum te gaan. De publieksdichtheid op de Molenstraat en het Hunnerpark was deze avond ook zeer groot. De politie heeft woensdagavond en nacht in totaal twintig personen aangehouden.

Een overzicht van enkele incidenten:

Een 20-jarige man uit Lamswaarde is om 03.00 uur aangehouden op het Joris Ivensplein op verdenking van mishandeling van een horecamedewerker. De verdachte is militair en daarom verhoord door wachtmeesters van de Koninklijke Marechaussee.

Om 04.00 uur werd op een muziekboot aan de Waalkade een man geslagen. Degene die sloeg is door beveiligingsmensen aangehouden en overgedragen aan de politie. Deze 25-jarige Nijmegeegse verdachte verklaarde lastig gevallen te zijn door een andere feestganger. Bij een confrontatie die daarop volgde zou de verdachte zich verweerd hebben, waarbij de ander letsel opliep. Op het politiebureau heeft de man zijn verklaring afgelegd. De geslagen tegenpartij is door de ambulancedienst behandeld.

Op de Oranjesingel is vannacht 18-jarige man uit Beuningen aangehouden voor mishandeling van een man uit Wijchen.

Een passerende agent en een wachtmeester van de KMar werden om 03.30 uur door de portier van een uitgaansgelegenheid aan deze singel aangesproken over de mishandeling. Het slachtoffer had daarbij verwondingen aan zijn gezicht opgelopen. De verdachte zat op dat moment nog binnen in de zaak. Bij zijn aanhouding verzette de man zich hevig. Hij bedreigde daarbij de opsporingsambtenaren. De verdachte is ingesloten op het politiebureau voor het afleggen van een verklaring.

De overige aanhoudingen:

1x bedreiging

1x belediging en verzet

3x openbaar dronkenschap

4x openlijke geweldpleging

1x harddrugsbezit

2x diefstal

1x bedreiging.
(01)