Ingezonden persbericht


EA KONDIGT MEDAL OF HONOR HEROES 2 AAN

Speciaal ontworpen voor de PSP en de Wii, met ondersteuning van de Wii Zapper

Schiphol-Rijk, 19 juli 2007 - Electronic Arts Inc. (NASDAQ: ERTS) heeft vandaag Medal of Honor Heroes(TM) 2 aangekondigd, een nieuwe game in de razendpopulaire Medal of Honor(TM)-reeks. De game is speciaal ontworpen voor de Nintendo Wii(TM) en het PSP®-systeem (PlayStation® Portable).

Het is 6 juni 1944. Het verloop van de oorlog ligt in jouw handen. Stap in de legerlaarzen van OSS-agent John Berg en infiltreer achter de vijandelijke linies in Normandië om het Nazi-regime te ondermijnen. Ervaar geheel nieuwe missies op de Wii of de PSP in een traditionele campagne voor één speler, of vecht mee ­- wanneer en waar je maar wilt ­- in massale online multiplayer-slagvelden voor 32 spelers! De versie voor de Wii biedt bovendien volledige ondersteuning voor de Wii Zapper (naam niet definitief) voor een nóg intensere game-ervaring van de Tweede Wereldoorlog.

Medal of Honor Heroes 2 voor de Wii bevat naast de volwaardige campagne voor één speler, ook een geheel nieuw Wii-speltype, dat spelers met minder ervaring in staat stelt meteen in de actie te springen. Dit speltype is vergelijkbaar met de klassieke rails-shooter. De Wii verplaatst je personage in de game-wereld en jij doet waar het echt om gaat: vijanden uitschakelen en doelstellingen voltooien. Medal of Honor Heroes 2 voor de PSP is zonder twijfel de meest waanzinnige shooter-ervaring ooit voor dit platform, met een robuuste campagne voor één speler en multiplayer-slagvelden waar je - wanneer en waar je maar wilt - in mee kunt vechten.

Medal of Honor Heroes 2 is een productie van EA Canada, het team dat in 2006 Medal of Honor Heroes voor de PSP uitbracht en is deze zomer beschikbaar voor de Wii en PSP. ESRB- en PEGI-classificatie is nog niet beschikbaar.

###

Medal of Honor
Sinds de eerste game in 1999 heeft Medal of Honor zich ontwikkeld tot een van de meest populaire, bekroonde en invloedrijke First Person Shooter-reeksen ter wereld. Medal of Honor is oorspronkelijk bedacht door Steven Spielberg, die zich liet inspireren door de film Saving Private Ryan en groeide uit tot een heel genre WOII-games en een van de bestverkochte reeksen van het Electronic Arts-merk EA(TM). De totale verkoop van de reeks bedraagt meer dan 31 miljoen games wereldwijd. Bezoek www.moh.ea.com voor meer informatie over de Medal of Honor-reeks.

Electronic Arts
Electronic Arts Inc. (EA) is de grootste ontwikkelaar en uitgever ter wereld op het gebied van interactieve entertainmentsoftware. Het hoofdkantoor is gevestigd in Redwood City, Californië. Het in 1982 opgerichte bedrijf houdt zich bezig met de ontwikkeling, uitgifte en wereldwijde verspreiding van interactieve software voor videogamesystemen, personal computers, gsm-apparaten en internet. Electronic Arts brengt haar producten onder vier merknamen op de markt: EA SPORTS(TM), EA(TM), EA SPORTS BIG(TM) en POGO(TM). In het boekjaar 2007 registreerde EA 3,09 miljard dollar aan opbrengsten en bezat het bedrijf 24 titels waarvan meer dan één miljoen exemplaren waren verkocht.. Ga voor meer informatie over de producten van EA naar www.electronicarts.nl

EA, EA SPORTS, EA SPORTS BIG, POGO en Medal of Honor Heroes zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Electronic Arts Inc. in de Verenigde Staten en/of andere landen. Medal of Honor is een handelsmerk of geregistreerd handelsmerk van Electronic Arts Inc. in de Verenigde Staten en/of andere landen voor computer- en videogameproducten. Wii is een handelsmerk van Nintendo. "PlayStation" en "PSP" zijn geregistreerde handelsmerken van Sony Computer Entertainment Inc. Alle overige handelsmerken zijn het eigendom van de respectieve eigenaren.