Gemeente Bergen


Persbericht

Datum 19 juli 2007
Plaats Nieuw Bergen

www.bergen.nl doet het goed

In de gisteren gepresenteerde ranglijst van www.advies.overheid.nl staat de website van de gemeente Bergen op een 46e plaats.

Advies.Overheid.nl houdt de stand van zaken rondom de ontwikkeling van websites van gemeenten, provincies, waterschappen en ministeries bij. In de overall-ranglijst van alle 443 Nederlandse gemeenten staat www.bergen.nl deze maand op de 46e plaats (in juni stond de site nog 72e). In de ranglijst van gemeenten tot en met 25.000 inwoners staat Bergen op de 10e plaats. Er zijn in Nederland meerdere ranglijsten van websites. Advies.Overheid.nl is voor gemeenten en andere overheden echter de officiële ranglijst.

Nieuwe diensten
De stijging op de ranglijst heeft vooral te maken met de opening van het digitale loket in de afgelopen maand. Zo kunt u voor een uittreksel uit het geboorteregister of bijvoorbeeld het doorgeven van een verhuizing terecht bij het digitale loket. Aanslagen gemeentelijke belastingen, taxatieverslagen of Woz-waarden waren al eerder digitaal te raadplegen. Daarnaast is het nu ook mogelijk om - voor iedereen die kan telebankieren - verschillende producten via internet te betalen. Een andere toevoeging aan de site is de column: elke twee weken schrijft een van de collegeleden een stukje over wat hem bezighoudt.

Nieuwe ontwikkelingen
De website van de gemeente Bergen is een van de meest innovatieve gemeentelijke websites in Limburg. Zo is het binnenkort ook mogelijk om digitaal bestemmingsplannen op te vragen.