Politie Amsterdam-Amstelland


Van mishandeling verdachte overvaller gearresteerd / Wittenburgergracht (19/07/07)

Op basis van DNA-sporen heeft de politie een 32-jarige man aangehouden, die ervan wordt verdacht in oktober vorig jaar een bejaarde Amsterdammer te hebben overvallen en mishandeld. De verdachte heeft inmiddels gedeeltelijk bekend. De overval vond op donderdag 26 oktober 2006 plaats in een appartementencomplex aan de Wittenburgergracht in Amsterdam. Bij thuiskomst werd een 72-jarige bewoner overvallen en op grove wijze mishandeld. Hij raakte daarbij zwaargewond.

De recherche van district Centrum startte een uitgebreid technisch- en tactisch onderzoek. De koppeling van DNA-sporen met de DNA-databank leidde uiteindelijk tot de aanhouding van de 32-jarige verdachte. Overigens bestond de buit van de overvaller uit niet meer wat sigaretten en alcoholhoudende drank. Het is niet uitgesloten dat het slachtoffer blijvend letsel overhoudt aan de mishandeling.

De verdachte is inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Motorrijder dodelijk verongelukt / Aalsmeer (19/07/07)

Woensdag 18 juli rond kwart voor zes vond op het terrein van de Bloemenveiling een aanrijding met dodelijke afloop plaats tussen een personenauto en een motorrijder. De 46-jarige bestuurder van de motor is daarbij om het leven gekomen. De 47-jarige bestuurder van de auto is aangehouden. De personenauto reed op de rondweg van de Bloemenveiling en wilde linksaf slaan. Nadat hij eerst een vrachtwagen uit tegenovergestelde richting had laten passeren trok hij vervolgens op. Op dat moment reed de motorrijder tegen de auto aan en kwam daarbij ten val. Onmiddellijk werd de motorrijder gereanimeerd door toegesnelde politie en GGD, maar helaas zonder resultaat. Het Team Forensisch Technisch Verkeersonderzoeken heeft de zaak in onderzoek. De automobilist is na verhoor heengezonden.