Ingezonden persbericht


RSA versterkt Benelux-team met acht professionals voor verdere groei in de Benelux

Technical Solution Consultant, Marketing Specialist, Solution Principal, Key Account Managers en Sales Engineer

Maarssen, 19 juli 2007 - RSA, de beveiligingsdivisie van EMC (NYSE: EMC), heeft acht nieuwe mensen toegevoegd aan zijn Benelux-team. De groep bestaat uit een Technical Solution Consultant, Marketing Specialist, Solution Principal, Key Account Managers en een Sales Engineer. Met de versterking van deze ervaren medewerkers legt het bedrijf de basis voor verdere groei in de Benelux.

Erik Plenter (37) is aangesteld als Solution Principal en zal zich gaan richten op projectmanagement en het leveren van professional services aan klanten. Plenter werkte de afgelopen jaren voor Fortis ASR als beveiligingsconsultant, Availability en Continuity Manager, IAM Architect en Business Developer.

In haar functie als Marketing Specialist Benelux & Nordics richt Julia Buiskool Leeuwma zich voornamelijk op marketingacties in de regio Benelux en Nordics, en tevens op marketing binnen het kanaal. Buiskool Leeuwma was de afgelopen jaren Marketing Communications Manager bij distributeur Logix Nederland.

Daniel W. Crompton zal als Technical Solution Consultant klanten en partners ondersteunen met technische expertise. Crompton heeft veel ervaring opgedaan als ontwikkelaar bij onder andere Versatel en RTL.

Vincent van Kooten (32), Martin Szendy (39), Robin Verwerda (42) en Johan van Hove (38) zijn benoemd tot Key Account Managers. Van Kooten is in deze functie verantwoordelijk voor de informatievoorziening aan klanten over nieuwe RSA-technologieën en up-selling aan bestaande klanten. Van Kooten werkte de afgelopen periode bij Checkpoint. Szendy richt zich in zijn nieuwe functie voornamelijk op de afstemming tussen klantbehoeften en het EMC/RSA Information Centric Security-aanbod. Hiervóór werkte Szendy bij de ANWB als senior projectmanager en als Manager ICT Infrastructuur. Verwerda zal zich gaan richten op de verdere ontwikkeling van de Benelux-accounts. Hij werkte eerder bij Unisys, Atos Origin en KPN. Van Hove zal zich eveneens gaan richten op verdere ontwikkeling van accounts en focust zich op de Belgische en Luxemburgse markt. Hij heeft jarenlange ervaring in de ICT-branche en werkte onder andere voor Sun Microsystems en Platinum Technologies.

Martin de Jongh (33) versterkt het team als Sales Engineer. Hij is verantwoordelijk voor de technische implementatie en ondersteuning van onder andere de RSA Log Management- en compliancy-oplossing enVision(tm). De Jongh heeft ruime ervaring in de beveiliging opgedaan en werkte onder andere bij Shell als Global Security Architect en bij LogicaCMG als Security Consultant.

"We zijn verheugd dat we deze ervaren mensen aan ons Benelux-team kunnen toevoegen", zegt Radboud Beumer, Area Vice-President Benelux, Nordics and Eastern Europe van RSA. "Dit zijn stuk voor stuk zeer ervaren mensen die allemaal op hun eigen vakgebied hun sporen ruimschoots verdiend hebben. Het is belangrijk dat onze klanten en partners zakendoen met mensen die weten hoe het er in hun business aan toe gaat. Ik ben er daarom van overtuigd dat we met deze nieuwe mensen de juiste kwaliteit in de advisering en ondersteuning kunnen bieden over veel security-vraagstukken, zoals Secure Enterprise Data, Compliance & Security Information Management - bijvoorbeeld PCI, Data Protection -, Secure Remote Access, Secure Consumer Identities & Assets, Web Access Management en Secure Enterprise Access. Dit zal een extra boost geven aan de groei van het bedrijf in de Benelux, dat na het Verenigd Koninkrijk de grootste en bovendien uiterst belangrijke regio voor RSA binnen EMEA is."

###

Over RSA
RSA, de beveiligingsdivisie van EMC, is een toonaangevende leverancier van beveiligingsoplossingen voor bedrijven. Het bedrijf helpt ondernemingen bij het oplossen van hun meest complexe beveiligingsuitdagingen. De informatiegerichte benadering van RSA zorgt voor de bewaking van de integriteit en vertrouwelijkheid van data gedurende de gehele levenscyclus, ongeacht waar data zich bevindt, wie er toegang toe zoekt en hoe het wordt gebruikt.

RSA biedt hoogwaardige oplossingen voor identity assurance en access control, encryptie en sleutelbeheer, compliancy en security information management, en fraudebescherming. Deze oplossingen zorgen voor het vertrouwen van miljoenen gebruikers bij de transacties die ze uitvoeren en de data die daarbij gegenereerd worden. Meer informatie is beschikbaar op www.rsa.com of www.emc.com