Persberichten stad Utrecht, 11.10 uur

Utrecht, 19-07-2007

Auto vliegt uit de bocht

UTRECHT Een 27-jarige man raakte woensdagochtend lichtgewond toen hij met zijn auto uit de bocht vloog op de rijksweg A28 bij het knooppunt Rijnsweerd.

Om 05.55 uur kreeg de politie de melding van het ongeval. De 27-jarige man uit Den Haag kwam met zijn auto uit de richting Breda en reed richting de rijksweg A28. In de bocht verloor hij de macht over het stuur. De auto raakte van de weg, botste tegen een lichtmast, en eindigde in de bosjes. De Hagenees liep verwondingen op aan zijn arm en is ter controle overgebracht naar het UMC.

Verdachte van poging woninginbraak aangehouden

UTRECHT Woensdagochtend heeft de politie een 34-jarige man aangehouden die geprobeerd had in te breken in een woning aan de Nijenrodelaan.

Om 07.00 uur hoorde de bewoonster glasgerinkel en ging direct kijken. Ze schreeuwde en zag een verdachte man bij haar keukenraam. De verdachte ging er bij het zien van de vrouw vandoor. Een alerte buurvrouw had inmiddels de politie gebeld. Ter plaatse bleek dat de verdachte zijn hand had verwond aan het kapotte glas en nog niet binnen was geweest. De politie trof de verdachte niet meer aan in de omgeving. Even later kwam er een melding binnen dat een gewonde man binnen zou zitten bij een woning aan de Simultaanstraat. Hij had daar aangebeld en om hulp gevraagd. De gewonde man voldeed aan het signalement dat getuigen van de inbraak gaven. De politie heeft de man, een 34-jarige man uit Ede, aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT De politie heeft woensdagochtend op het Radboudkwartier een winkeldief aangehouden.

Surveillerende agenten werden om 11.45 uur aangesproken door een getuige. Een medewerkster van een winkel aan het Radboudkwartier zou achter een winkeldief aanzitten. De agenten waren op de fiets en konden de verdachte, een 28-jarige man uit Utrecht, snel aanhouden. Omdat de verdachte een klein mesje bij zich had is bij de aanhoudingen gepast geweld toegepast om hem te boeien. De dief had een fles parfum gestolen.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT Woensdagmiddag kon op de St. Jacobsstraat een man worden aangehouden die met een geprepareerde tas goederen probeerde te stelen.

Om 15.20 uur kreeg de politie de melding dat een 30-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats was aangehouden door de beveiliging. Hij had voor ruim 1.800 Euro aan spullen in een geprepareerde tas gestopt. De alarmpoortjes gingen bij zijn vertrek echter toch af en de man werd aangehouden door de beveiliging. De politie heeft de dief overgebracht naar het politiebureau en maakt proces-verbaal op.

Verdachte van geweld aangehouden

UTRECHT Woensdagavond raakte op de Churchillaan een 28-jarige man uit Utrecht gewond toen hij met een steen werd bekogeld. De verdachte is later aangehouden.

Om 22.40 uur kwam bij de politie de melding binnen dat er op de Churchillaan een man zou liggen met vermoedelijk een gebroken been. Ter plaatse bleek dat de 28-jarige man uit Utrecht ruzie had gekregen met twee jongens. Eén van de jongens had een steen gepakt en naar de man gegooid. Deze kwam terecht op het been van het slachtoffer die hierdoor een gebroken been opliep. De daders gingen er vandoor. Op basis van verklaringen van getuigen werd bekend waar de dader woonde. Later op de avond heeft de politie de 17-jarige verdachte van het openlijk geweld aangehouden in zijn woning op de Marshalllaan.

Geweld na verkeerssituatie

DE MEERN - Woensdagavond heeft de politie een 36-jarige automobilist uit De Meern aangehouden. Hij had een andere automobilist bedreigd en zijn auto vernield.

Om 23.00 uur kreeg de politie de melding van het geweld. Uit verklaringen bleek dat vanaf de afrit van de A12 de twee automobilisten dicht achter elkaar aan reden. De 36-jarige man uit De Meern reed voorop. Blijkbaar stoorde hij zich aan het gedrag van de automobilist achter hem, want op de Heldammersingel zette hij zijn auto stil. Hij stapte uit en liep naar de andere auto toe. Vervolgens sloeg hij tegen de deurstijl en de zijruit van de achterste auto. De bestuurder van deze auto, een 31-jarige man uit De Meern, voelde zich erg bedreigd. Hij kon nog net wegrijden voordat zijn belager zijn arm in de auto wilde steken. Op basis van getuigenverklaringen heeft de politie de identiteit van de belager achterhaald. Hij is later thuis aangehouden. De politie maakt proces-verbaal op.

Kabeldieven aangehouden

UTRECHT In de nacht van woensdag 18 op donderdag 19 juli heeft de politie twee verdachten aangehouden die kabels stalen bij de Marconistraat.

Om 03.00 uur belde een getuige de politie omdat hij zag dat twee mannen stroomkabels wegnamen die vanwege werkzaamheden bij de Marconistraat lagen. Om 02.00 uur had de getuige de mannen ook al gezien bij de kabels. De politie kwam ter plaatse en kon daar een 55-jarige man uit Utrecht aanhouden. De andere verdachte, een 25-jarige man uit Utrecht, werd op de Linnaeusstraat aangehouden. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau.

Veel te zware vrachtwagen op de Kromme Nieuwegracht

UTRECHT Donderdagochtend hielden agenten de chauffeur van een vrachtwagencombinatie aan op de Kromme Nieuwegracht. Om 09.25 uur zagen agenten de vrachtwagencombinatie de gracht oprijden en zij vermoedden dat de wagen zwaarder was dan het toegestane gewicht. Zij hielden de bestuurder, een 65-jarige man uit Haaksbergen, staande en controleerden de asdruk van de wagen. Bij de meting bleek de asdruk 10.840 kg te zijn i.pv. de toegestaane 2.000 kg. Proces-verbaal wordt opgemaakt.