Persberichten Lekstroom, 11.50 uur

Utrecht, 19-07-2007

Kwaad geweten

IJSSELSTEIN Een 19-jarige snorfietser uit IJsselstein ging er op woensdag 19 juli voor de tweede keer voor de politie vandoor.

Rond 17.00 uur vond een brom- en snorfietscontrole op de Televisiebaan plaats. Daarbij werd een snorfiets met twee opzittenden aan de kant gezet om te worden gecontroleerd. De bestuurder, de 19-jarige IJsselsteiner, had kennelijk een kwaad geweten. Hij ging er te voet vandoor.

Dezelfde jongeman was op 3 juli naar het politiebureau in IJsselstein gekomen om de vermissing van zijn OV-jaarkaart te melden. Tijdens het gesprek dat hij met een agent had, werd hem verteld dat de agent hem na de afhandeling van de vermissing nog graag over een andere zaak wilde spreken. Kennelijk zag hij dat toen ook niet zitten, hij ging ervandoor zonder zijn aangifte af te wachten.

Op de Televisiebaan bleef de passagier van de IJsselsteiner en de snorfiets achter. De snorfiets is door de agenten veilig gesteld en naar het politiebureau overgebracht. De IJsselsteiner zal zelf de snorfiets op moeten komen halen.

Snelheidscontrole

LOPIK De politie heeft op woensdag 18 juli van 14.10 uur tot 16.10 uur op de Provincialeweg N210 een snelheidscontrole gehouden. Van de 1524 gecontroleerde voertuigen, passeerden er 39 (3 %) de radar met een hogere snelheid dan 80 km/u. De hoogste snelheid was 103 km/u.

Bromfietscontrole in kader van autoinbrakenproject

IJSSELSTEIN De politie van het wijkteam IJsselstein/Lopik heeft op woensdag 18 juli in samenwerking met het Straatroofteam Utrecht en het scooterteam een uitgebreide bromfietscontrole gehouden. Dit omdat bij veel criminele activiteiten (autokraken, woningsnelkraken e.d.) gebruik wordt gemaakt van al dan niet gestolen scooters.

De controle vond plaats op de Televisiebaan en de Overtoom. In totaal werden 64 brom- en snorfietsen aan een kritische controle onderworpen. Van 38 daarvan was alles in orde, bij de overige 26 bleek dat niet het geval.

Er werden 45 bekeuringen uitgeschreven en wel voor: te hoge constructiesnelheid (13), geen certificaat (2), niet tonen rijbewijs/certificaat (5), niet verzekerd (2), geen helm (1), ondeugdelijke remmen (2), gladde band (2), te veel geluid (8), diverse verkeersovertredingen (7). Vijf scootereigenaren deden afstand van hun uitlaat omdat die veel te veel geluid produceerde.

Auto over de kop

POLSBROEK Aan het begin van de nacht van woensdag 18 op donderdag 19 juli botsten twee autos op elkaar. Eén van de autos ging over de kop.

Rond 00.20 uur reed een 29-jarige automobilist uit Schoonhoven over de Damweg. Op de kruising met de Zuidzijdseweg zag hij een voor hem van rechts komende 19-jarige automobiliste uit Benschop over het hoofd, met een aanrijding tot gevolg. Door de aanrijding sloeg de auto van de Schoonhovenaar over de kop. Niemand raakte gewond.

De politie kwam ter plaatse en liet de beide bestuurders blazen. De Schoonhovenaar bleek te veel te hebben gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 230 ug/l, terwijl de wettelijke limiet 220 ug/l is. Hij kreeg een rijverbod van één uur.

Niet betaald

HOUTEN Op woensdag 18 juli kregen een klant en een restauranthouder het met elkaar aan de stok. De klant werd aangehouden voor mishandeling.

Rond 20.00 uur zag een 51-jarige Houtense restauranthouder op het terras bij zijn zaak aan Het Rond een klant zitten, die nog een rekening had openstaan. Hij sprak de klant daarop aan. Er ontstond een woordenwisseling en de klant wilde vertrekken. De eigenaar bleef aandringen, waarop de klant hem verbaal bedreigde en hem vervolgens een vuistslag in het gezicht gaf. Een ander kwam tussenbeiden en de politie werd gebeld. In afwachting van de politie bedreigde de verdachte het slachtoffer verbaal met de dood.

De politie kwam ter plaatse en de klant, een 38-jarige man uit Houten, werd aangehouden voor mishandeling. Hij is in het politiebureau ingesloten en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Het slachtoffer deed aangifte. Hij had letsel in zijn gezicht opgelopen.

Ruzie

NIEUWEGEIN Een 16-jarig meisje uit Nieuwegein werd op woensdag 18 juli door een jongen mishandeld.

Rond 17.15 uur bevond het meisje zich met enkele vrienden in het zwembad Merwestein. Zij kreeg daar woorden met een 16-jarige jongen uit Houten. Er werd daarbij over en weer wat geduwd en er vielen enkele klappen. Een omstander kwam tussenbeiden en suste de boel.

Ongeveer een half uur later verliet het meisje met een vriendin het zwembad. Op de Plettenburgerbaan zagen zij de jongen met nog een andere jongen staan. Weer volgde een woordenwisseling, waarbij zij elkaar over en weer uitscholden. Vervolgens werd de 16-jarige jongen erg kwaad en gaf het meisje een vuistslag in het gezicht. Een passerende automobilist sprak de verdachte op zijn gedrag aan. Hij gaf het slachtoffer een lift naar het politiebureau.

Het meisje deed aangifte van mishandeling. Zij liep letsel in haar gezicht op en is in het ziekenhuis onderzocht. Zij mocht daarna het ziekenhuis verlaten.

Politiemensen gingen naar de ouderlijke woning van de verdachte, maar hij was daar niet aanwezig. Aan zijn moeder werd verzocht telefonisch contact met hem op te nemen en hem naar het politiebureau te verwijzen. Daar verscheen de verdachte rond 18.45 uur en hij werd aangehouden. De verdachte is verhoord. De politie zet het onderzoek voort en zal daarbij in ieder geval nog een andere getuige horen.

Asbest aangetroffen in politiebureau

NIEUWEGEIN Bij werkzaamheden voor de aanleg van klimaatregeling in het politiebureau Nieuwegein is, naar nu is gebleken, geboord in asbesthoudende plafondplaten.

Direct na de constatering op woensdag 18 juli heeft de leiding van het district Lekstroom maatregelen getroffen. De betreffende ruimtes in het bureau zijn direct afgesloten. Een gecertificeerd bedrijf stelt een vervolgonderzoek in en neemt stof en luchtmonsters die in het laboratorium nader worden geanalyseerd. De uitkomsten hiervan zullen ongeveer twee weken in beslag nemen. In afwachting hiervan blijven de ruimtes afgesloten.

Bezoekers die in de publieksruimtes van het politiebureau Nieuwegein zijn geweest, hebben geen enkel gezondheidsrisicos gelopen. De genomen maatregelen hebben geen invloed op de dienstverlening aan bezoekers van het politiebureau en is niet van invloed op het functioneren van de Noodhulp in het district Lekstroom. Het publiek kan zonder gezondheidsrisico het politiebureau Nieuwegein blijven bezoeken.