Persberichten Rijn & Venen, 11.40 uur

Utrecht, 19-07-2007

Overval woning

WOERDEN In de vroege ochtend van donderdag 19 juli werd een overval gepleegd op een woning. De twee bewoners werden gekneveld.

Tussen 04.30 uur en 05.00 uur werden de bewoners van een woning aan de Hobbemastraat, een 62-jarige vrouw en een 79-jarige man, wakker van gerommel in hun huis. Plotseling kwamen enkele mannen hun slaapkamer in. De bewoners werden door de verdachten gekneveld.

Door de verdachten werd de woning doorzocht. Daarbij werd onder andere een geldbedrag weggenomen. Daarna gingen zij ervandoor.

Het lukte de slachtoffers pas na langere tijd zichzelf los te maken. De politie werd rond 06.15 uur gewaarschuwd en ging meteen met meerdere eenheden met spoed ter plaatse. Gezien de ernst van de zaak werd de omgeving van de woning afgezet. Direct werden de komst van de recherche en de Afdeling Forensische Opsporing verzocht en werd met een buurtonderzoek gestart.

Aan getuigen die in de nacht van woensdag 18 op donderdag 19 juli of in de voorgaande dagen iets verdachte hebben gezien op of in de omgeving van de Hobbemastraat wordt verzocht contact op te nemen met de recherche van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Te veel

MAARSSEN/HARMELEN In de nacht van woensdag 18 op donderdag 19 juli werden twee automobilisten aangehouden omdat zij te veel alcohol hadden genuttigd.

Rond 03.25 uur zagen politiemensen een automobilist met een kapot achterlicht over de Beethovenlaan in Maarssen rijden. De man, 19 jaar oud en afkomstig uit Maarssen, kreeg een stopteken. Bij het aanspreken van de man, roken de agenten een alcohollucht. Uit de blaastest bleek dat de Maarssenaar inderdaad te veel had gedronken. Hij werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies de verdachte 300 ug/l, ruim drie keer de wettelijke limiet voor een beginnen bestuurder van 88 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vier uur.

Rond 03.30 uur zagen politiemensen een automobilist slingerend over de linkerrijstrook van de Rijksweg A12 ter hoogte van Maarssen rijden. Hij werd bij een benzinestation aan de kant gezet en bleek te veel alcohol te hebben genuttigd. Hij werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies de verdachte 545 ug/l, bijna 2,5 keer de wettelijke limiet van 220 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vijf uur.

165 km/u

ABCOUDE/AMSTERDAM Op woensdagavond raakte de bestuurder van een bestelbus zijn rijbewijs kwijt.

Rond 19.50 uur zag een politieman in een onopvallende politiewagen dat een bestelbus met behoorlijke hoge snelheid over de Rijksweg A2 reed en de Rijksweg A9 opging. De agent ging achter de bestelbus aan en klokte die op een geijkte snelheid van 165 km/u, terwijl daar een maximum van 100 km/u geldt.

Het busje werd aan de kant gedirigeerd. De bestuurder, een 46-jarige man uit Venhuizen, kreeg een bekeuring voor overschrijding van de maximumsnelheid (na wettelijke correctie) van 60 km/u. Gezien de hoogte van de overschrijding werd tevens zijn rijbewijs ingevorderd.

Alcoholcontrole

MAARSSEN In de nacht van woensdag 18 op donderdag 19 juli werd van 00.15 uur tot 01.15 uur een alcoholcontrole op de Straatweg gehouden. Daarbij moesten 52 automobilisten een blaastest ondergaan, geen van hen had te veel gedronken.

Snelheidscontrole

HARMELEN De politie heeft op woensdag 18 juli van 14.00 uur tot 16.00 uur op de Leidsestraatweg op snelheid gecontroleerd. Van de 1105 gecontroleerde bestuurders, hielden zich 126 (11 %) niet aan de maximumsnelheid van 50 km/u. De bestuurder met de meeste haast reed 95 km/u.

Verdacht

MAARSSEN Op woensdag 18 juli werd een vreemde man door een doortastende vrouw de woning uitgewerkt.

Rond 16.40 uur bevond een man zich in een verzorgingstehuis aan de Vondelstraat en belde aan bij het appartement van een 101-jarige vrouw. Hij vertelde geld te willen wisselen en de hoogbejaarde vrouw liet hem binnen. Haar kleindochter bevond zich daar echter ook en vertrouwde de man totaal niet. Zij werkte hem direct en zonder wisselgeld de deur weer uit. Omdat de man zich in ieder geval onbevoegd in het pand bevond en zijn gedrag op zijn minst gezegd verdacht was, werd de politie gewaarschuwd.

Agenten keken aan de hand van het signalement, een ongeveer 40-jarige getinte man met een geel shirt, naar de verdachte uit. Hij werd niet meer aangetroffen.

De politie raadt een ieder aan om uiterst voorzichtig te zijn in de gevallen dat mensen vragen geld te wisselen. Het gebeurt zeer regelmatig dat daarbij zeer vingervlug een wisseltruc wordt toegepast of dat de gehele portemonnee wordt gestolen. Heeft u maar het geringste wantrouwen, zeg dan gewoon dat u geen (wissel)geld bij u heeft. Laat zeker geen vreemde(n) toe in uw woning.

Lichtgewond en schade

BREUKELEN Een voetganger raakte lichtgewond en een auto licht beschadigd toen op woensdag 19 juli een gaspedaal bleef hangen.

Rond 13.35 uur reed een 35-jarige man uit Maarssen met een gemeentekar achteruit. Doordat het gaspedaal bleef hangen botste hij tegen een geparkeerde auto en raakte een 32-jarige man uit New York. De New Yorker liep letsel aan zijn hoofd op. Hij werd ter plaatse door het personeel van een ambulance onderzocht en hoefde niet naar het ziekenhuis te worden gebracht. De betrokkenen hebben een Europees Schadeformulier ingevuld.


1 % buit 100 % schade

WOERDEN Een diefstal uit enkele tientallen in aanbouw zijnde woningen leverde een geringe buit, maar een grote schadepost op.

Op woensdagochtend 18 juli ontdekten bouwvakkers dat in de voorgaande nacht koperen leidingen waren gestolen uit twintig in aanbouw zijnde woningen aan het Veluwemeer. In de twintig woningen waren onlangs de koperen gasleidingen in de meterkast en in de keuken aangebracht. Alle leidingen waren pal boven de grond afgeknipt. Het koper vertegenwoordigt ongeveer een waarde van tien euro, het herstellen van de leidingen gaat ongeveer een week duren en kost ongeveer duizend euro.

Aan getuigen die in de nacht van woensdag 18 op donderdag 19 juli verdachte(n) hebben gezien op het bouwterrein aan het Veluwemeer wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.