Academisch Ziekenhuis Groningen

Consumentenbond rectificeert: HanzeVision toch goed

19 juli 2007 De Consumentenbond heeft alle ooglaserklinieken in Nederland onderzocht. De Groningse ooglaserkliniek HanzeVision kreeg in eerste instantie de kwalificatie 'redelijk' toegekend. HanzeVision bleek echter aan alle criteria die verbonden zijn aan het predikaat 'zeer goed' te voldoen. Op grond van de argumenten die HanzeVision aan de Consumentenbond heeft voorgelegd, heeft de Consumentenbond HanzeVision alsnog beoordeeld met de kwalificatie 'goed'. Het predikaat 'zeer goed' kreeg HanzeVison niet omdat de kliniek (bewust) geen LASIK-behandelingen uitvoert.

De Consumentenbond zal de beoordeling van HanzeVision aanpassen op de eigen website van de consumentenorganisatie, www.consumentenbond.nl.

HanzeVision
HanzeVision is een onafhankelijk academisch refractiecentrum. De moderne oogkliniek is gevestigd op het terrein van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) waarmee zeer nauw wordt samengewerkt. De behandelingen die HanzeVision aanbiedt, worden uitgevoerd door hoog opgeleid, zeer ervaren en deskundig personeel. De kliniek biedt onder meer ooglaserbehandelingen en contactlensimplantaties, waarmee het mogelijk wordt om weer scherp te zien zonder bril of contactlenzen. Ook verzorgt HanzeVision staaroperaties.

Contactpersoon: UMC-staf, Communicatie, tel. (050) 361 22 00.

Informatie

Hanzevision, Academisch Refractiecentrum Groningen