Ingezonden persbericht


Infradata levert wifi-authenticatietechnologie voor Vodafone-netwerk

Blue Socket Controller basis voor veilige draadloze-netwerktoegang

Leiden, Maastricht, 19 juli 2007 - Infradata, network integrator voor de serviceprovidermarkt, is door telecomprovider Vodafone geselecteerd als leverancier van wifi-authenticatietechnologie. Vodafone koos voor de Blue Socket Controller van Infradata, een toegangsbeveiligingsoplossing met krachtige authenticatieopties voor hun wifi-netwerk. Met deze oplossing is Vodafone ervan verzekerd dat alleen geautoriseerde personen toegang krijgen tot het netwerk en applicaties. De guest access-technologie van de Blue Socket Controller vormt een belangrijk fundament voor een outsourcingsproject waarin Vodafone beheer, onderhoud en monitoring van zijn access- en core-netwerk uitbesteedt.

Vodafone is momenteel bezig met een grootschalig project om het access-netwerk over te dragen aan een outsourcingspartner. Om dit te realiseren, wil de provider het netwerk veilig en controleerbaar ontsluiten via switches die in geheel Nederland zijn opgesteld. De draadloze-netwerktoegang verloopt via WiFi. Om andere partijen veilig en gecontroleerd toegang te bieden tot zijn netwerk, koos Vodafone voor de Blue Socket Controller van Infradata. Deze oplossing voldoet aan de eisen van het bedrijf op het gebied van procesbetrouwbaarheid, flexibiliteit, gebruiksgemak en onderhoudseenvoud. Daarnaast is de oplossing snel te implementeren. Vodafone gaat de Blue Socket Controller ook gebruiken om outsourcingspartners veilig toegang te bieden tot het core-netwerk en de IT- en de billing/provisioning-omgevingen. De provider gaat ook deze componenten uitbesteden.

"Ons netwerk vormt de basis van onze kernactiviteiten. We willen dan ook absoluut geen concessies doen aan de beveiliging", zegt Han van Zwieten, programmamanager Network & IT bij Vodafone. "Deze strenge eisen komen voort uit ons eigen beleid en dat van regelgeving als Sarbanes-Oxley, die richtlijnen omvat voor de controleerbaarheid en traceerbaarheid van security. Met de Blue Socket Controller beschikken we over krachtige authenticatie in een eenvoudig te beheren oplossing met een transparante werking."

Vodafone profiteert met de Blue Socket Controller van een netwerkonafhankelijke oplossing. Deze is eenvoudig te integreren met netwerken met componenten van verschillende leveranciers. Infradata leverde niet alleen de hardware, maar verzorgde ook de implementatie en integratie, en de training van Vodafone-medewerkers.

Momenteel onderzoeken Infradata en Vodafone gezamenlijk de mogelijkheden om ook databestanden veilig te kunnen delen met derde partijen. Dit zal waarschijnlijk gebeuren op basis van Secure Socket Layer technologie.

Over Infradata
Infradata B.V. is een network integrator voor de serviceprovidermarkt. De klanten van Infradata zijn serviceproviders in de telecom, kabelexploitanten, mobiele operators, DSL-operators, hostingproviders, contentproviders en ISP's. Het bedrijf is een officiële partner van Juniper Networks, F5 Networks, Foundry Networks, Barracuda, Actelis, Efficient IP, Ciena, Net Report, Acme Packet, BlueSocket en Lefthand Networks. Infradata is gespecialiseerd in de integratie van spraak en data, en van vaste en mobiele netwerken. De belangrijkste missie van het bedrijf is klanten superieure oplossingen te bieden.