Ingezonden persbericht


Persbericht

Kroll Ontrack viert 20 jaar succesvolle electronische datarecovery

~ Computersystemen zijn nog steeds kwetsbaar en afhankelijkheid van elektronische data blijft groeien ~

Hoofddorp, 19 juli, 2007 - Kroll Ontrack, toonaangevend data recovery-aanbieder, heeft 20 jaar data recovery overzien en heeft een overzicht opgesteld waaruit blijkt dat mensen steeds afhankelijker worden van elektronische gegevens... en het terughalen ervan.

De hoeveelheid elektronische gegevens die we creëren en benutten is de afgelopen twintig jaar explosief toegenomen. Zo werden bijvoorbeeld in 1987 wereldwijd minder dan 50 miljoen computers gebruikt, tegenover meer dan een miljard vandaag de dag. Daarbij had de gemiddelde harddrive in 1987 minder dan 30 megabytes opslagruimte terwijl nu 80-100 gigabyte drives de norm zijn. Tegenwoordig is meer dan 90 procent van alle zakelijke bestanden digitaal geproduceerd en minder dan 30 procent wordt in papieren vorm gereproduceerd. Met deze groeiende afhankelijkheid van elektronische data in het achterhoofd, is het geen wonder dat Kroll Ontrack de volgende grote veranderingen kan optekenen:


- In 1987 voerde Kroll Ontrack minder dan 50 data recoveries uit. Alleen al in 2006 deed het bedrijf meer dan 50.000 data recoveries.


- In 1987 verwerkte Kroll Ontrack minder dan één gigabyte aan klantgegevens. In 2006 was dit meer dan 4 miljoen gigabytes in de wereldwijde data recovery-centra.


- In 1987 verwerkte Kroll Ontrack ongeveer één data recovery-opdracht per week. Nu voltooit het bedrijf elke werkdag gemiddeld één opdracht per vijf minuten.


- In 1987 had Kroll Ontrack één recovery-laboratorium en één ingenieur. Vandaag de dag zijn er dertig Kroll Ontrack data recovery-kantoren in 22 landen met meer dan 150 ingenieurs.


- In1987 waren mensen geschokt als hun gegevens werden teruggehaald. Nu verwachten zij dat dit binnen enkele uren gebeurt.


- In 1987 vond de gemiddelde recovery plaats van een 5¼ inch PC harddrive. Tegenwoordig wordt het merendeel van de recoveries gedaan op laptop harddrives van 2½ inch in omvang. Terwijl de fysieke omvang van de harddrives dus is afgenomen met een factor 35, is de opslagcapaciteit gegroeid met een factor van meer dan 100.


- In 1987 haalde Kroll Ontrack voornamelijk gegevens terug van computer harddrives. Vandaag de dag vinden recoveries niet enkel plaats van harddrives, maar ook van digitale media, verwijderbare media, servers en databases.


- In 1987 had Kroll Ontrack enkel zakelijke klanten. Nu kloppen zowel bedrijven als consumenten en financiële-, overheids-, gezondheidszorg-, en educatieve instellingen aan bij Kroll Ontrack.


- In 1987 deed Kroll Ontrack enkel data recoveries in zijn eigen laboratoria. Tegenwoordig kunnen klanten hun gegevens terughalen via de doe-het-zelf-software van het bedrijf of door zijn remote- en laboratoriummogelijkheden.

"Met de voortschrijdende ontwikkeling van computers en andere elektronische apparaten is het leven sneller geworden. We vertrouwen steeds meer op onze computers om onze bedrijven te runnen, onbetaalbare foto's op te slaan, voor entertainmentfuncties, financiële zaken te regelen en te communiceren met collega's, vrienden en familie. De technologie verbetert constant maar toch zijn computers en data opslag verre van perfect. Daarnaast blijven excessief gebruik en menselijke fouten voorkomen waardoor onze business kan blijven groeien en ontwikkelen", zegt Rob Douben, Country Manager Benelux. "Met twee gigabyte aan dataverlies iedere minuut van de dag, kunnen individuen en bedrijven veel gedoe en stress voorkomen door op regelmatig basis back-ups te maken van gegevens en een relatie op te bouwen met een professioneel data recovery-bedrijf voor als het noodlot toeslaat."

Voor meer informatie over Kroll Ontrack kijk op: www.ontrackdatarecovery.nl

(566 woorden)