Politie Twente

Persberichten Politie Twente 19 juli 2007

Naam: Monique Oude Wolbers, Tanja Rijsman en Rosita de Vries 053-4555588

Fietsster gewond bij aanrijding

Nijverdal

Bij een aanrijding op woensdag 18 juli omstreeks 07.55 uur op de Grotestraat in Nijverdal raakte een 17-jarige Nijverdalse gewond.

De 17-jarige stak met haar fiets de Grotestraat ter hoogte van de Meijboomstraat over en zag daarbij een naderende auto over het hoofd. De automobiliste, een 25-jarige Nijverdalse, kon een aanrijding niet meer voorkomen. De 17-jarige raakte gewond en werd naar het ziekenhuis overgebracht. (07-094299)

Automobilist bekneld na aanrijding

Reutum

Bij een aanrijding op donderdag 19 juli op de Ootmarsumseweg in Reutum raakte een 22-jarige Almeloër in zijn auto bekneld. Hij werd daarna door een traumahelikopter naar het ziekenhuis overgebracht.

Omstreeks 06.55 uur reed de 22-jarige in een bestelbus over de Ootmarsumseweg. Voor hem stond een drietal vrachtwagenaanhangers geparkeerd. De 22-jarige zag dit te laat, mogelijk mede door een laagstaande zon en reed achter op de laatste aanhanger. Na de aanrijding schoot hij met zijn auto naar links en kantelde, om uiteindelijk op de zijkant tussen twee geparkeerde vrachtwagenaanhangers tot stilstand te komen. De 22-jarige zat bekneld in zijn voertuig. Hij werd door de brandweer uit zijn auto bevrijd en met onbekend letsel met de traumahelikopter naar het ziekenhuis in Enschede overgebracht.

Medewerkers van de Provincie hebben op de weg waarschuwingsborden geplaatst wegens het gevaarlijk parkeren van de aanhangers. Deze zijn eigendom van een circus uit Duitsland en stonden daar onbeheerd. De weg is geruime tijd afgezet geweest en het verkeer werd omgeleid. Van de auto werd het kentekenbewijs deel 1 ingenomen vanwege de ernstige schade. De politie maakt proces-verbaal op. (07-094802)

Auto's gestolen

Nijverdal en Enter

Vanaf de Potgieterstraat in Nijverdal en de Disselsweg in Enter werden in twee opvolgende nachten een auto gestolen.

De eerste auto, een champagnekleurige Mercedes 250D met het kenteken TH-TV-95 is eigendom van een 49-jarige Nijverdaller. De auto werd in de nacht van dinsdag 17 op woensdag 18 juli weggenomen vanaf de Potgietserstraat in Nijverdal.

In de nacht van 18 op 19 juli werd de auto van een 36-jarige man uit Enter gestolen vanaf de Disselsweg in Enter. De auto betreft een zwarte Volkswagen Golf met het kenteken ZB-GZ-28. (07-094313/094806)

Motorrijder gewond

Hengelo

Bij een aanrijding op de Binnenhavenstraat in Hengelo op donderdag 19 juli raakte een 47-jarige motorrijder uit Borne gewond.

Omstreeks 07.25 uur reed een 24-jarige Enschedeër met zijn auto over de Binnenhavenstraat, komende vanuit de richting Boekeloseweg. De 24-jarige sloeg linksaf een oprit in en verleende daarbij geen voorrang aan de hem tegemoetkomende motorrijder. De 24-jarige motorrijder werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht en opgenomen. De politie maakt proces-verbaal op van de aanrijding. (07-094783)

Bestuurder eindigt met auto op z'n kant

Hengelo

Een 75-jarige bestuurder uit Hengelo reed woensdag 18 juli met zijn auto tegen geparkeerde auto's.

Woensdag 18 juli omstreeks 17.30 uur kreeg de politie de melding van een eenzijdig ongeval aan de Jacques Perkstraat in Hengelo. Daar bleek dat een 75-jarige Hengeloër slingerend over straat reed, een aantal auto's had aangereden en vervolgens met de auto op z'n kant eindigde. De bestuurder was vermoedelijk onder invloed was van alcohol. Hij is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht waar ook een bloedproef is afgenomen. (07-094609)

Vrouw gewond na aanrijding met vangrail

De Lutte

Een 24-jarige Almelose automobiliste raakte gewond bij een eenzijdig ongeval. Ze rijdt met haar auto tegen een vangrail.

Woensdag 18 juli omstreeks 20.40 uur vond op de A1 bij De Lutte een eenzijdig ongeval plaats. De 24-jarige vrouw uit Almelo reed met haar auto over de snelweg richting de Duitse grens. Door onbekende oorzaak verloor ze de macht over het stuur waardoor ze tegen de vangrail van de middenberm reed. De vrouw raakte gewond en is per ambulance naar het ziekenhuis in Hengelo gebracht. Haar auto is afgesleept. (07-94665)

Aanhouding na belediging politie

Enschede

De politie hield op donderdag 19 juli op de Hermandad in Enschede een 29-jarige Enschedeër aan wegens belediging.

De agenten stonden omstreeks 00.30 uur bij de toegangspoort om de binnenplaats van het politiebureau op te rijden, toen zij een hoop geschreeuw hoorden. Zij zagen bij de zij-ingang de 29-jarige man en een vrouw staan. De man schreeuwde beledigende taal in de richting van de agenten. Daarop volgde de aanhouding van de 29-jarige. Dit ging niet zonder verzet. Hij is voor nader verhoor opgesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt wegens belediging en verzet. Daarop werd de
(07-094724)

Automobilist rijdt door na aanrijding en laat fietser gewond liggen

Enschede

Op donderdag 19 juli werd een fietser aangereden op de kruising Haimersweg met de Hofdijk in Enschede. De veroorzaker reed na de aanrijding door en liet de fietser gewond op de weg liggend achter. De politie zoekt getuigen met betrekking tot deze aanrijding.

Omstreeks 07.15 uur treft een passant het slachtoffer, een 54-jarige man uit Borne gewond liggend op het zandpad van de Hofdijk aan. Het slachtoffer is niet aanspreekbaar en wordt met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. Aan de hand van het sporenonderzoek komt de politie tot een vermoedelijke toedracht. De automobilist reed over de Haimersweg, komende vanuit de richting Strootsweg en gaande in de richting Windmolenweg. Bij de kruising met de Hofdijk komt de 54-jarige op zijn fiets vermoedelijk van rechts en steekt de Haimersweg over. De automobilist remt uit alle macht, maar raakt nog net de fiets aan het achterwiel. Vervolgens rijdt de onbekend gebleven automobilist door zonder zich om het slachtoffer te bekommeren. De auto heeft vermoedelijk aan de linker voorzijde schade.

De politie roept eventuele getuigen op zich te melden via 0900-8844 of via Bel Misdaad Anoniem 0800-7000. (07-094782)

Man op scootmobiel gewond bij aanrijding

Enschede

Op woensdag 18 juli vond omstreeks 11.05 uur een aanrijding plaats op de kruising Lonnekerweg/Hogeveldweg in Enschede tussen een scootmobiel en een personenauto. Daarbij raakte een 70-jarige Enschedeër gewond.

De 70-jarige reed op een scootmobiel op de Lonnekerweg. Op de kruising met de Hogeveldweg verleende hij geen voorrang aan een voor hem van rechts komende automobilist, een 55-jarige Enschedeër. De 70-jarige werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht en ter observatie opgenomen. (07-094391)

Bejaarden regelmatig dupe van oplichters aan de deur

Twente

Politie Twente waarschuwt alert te zijn op onbekenden, die ongevraagd hun diensten aanbieden aan de deur.

Sinds begin van de zomer is bij meerdere bejaarden aangebeld door een nette uitziende man met het verhaal dat hij meubeltjes repareert. Als de man met zijn vlotte babbel mensen weet over te halen iets te laten repareren blijkt in veel gevallen dat er buitensporig veel voor de reparatie betaald moet worden.

De politie Twente adviseert mensen niet op diensten aan de deur in te gaan. Ook wil de politie graag in contact komen met mensen die slachtoffer zijn geworden van dit soort praktijken. Zij worden verzocht te bellen met 0900-8844 of eventueel anoniem via 0800-7000.

Preventietips
. Wees alert op onbekenden, die ongevraagd hun diensten aanbieden en bij u voor de deur staan. . Bekijk legitimatiebewijzen nauwkeurig. Vaak worden deze legitimatiebewijzen snel getoond en niet afgestaan aan de bewoner voor controle. . Maak voor de reparatie een vaste prijsafspraak op een officiële bedrijfsnota . Daarnaast doen wij een beroep op kinderen en andere familieleden om bij hun ouders deze verwerpelijke praktijken onder de aandacht te brengen en eens te vragen/controleren hoe zij omgaan met bezoek van onbekende mensen.

(07-092627/07092149)


---- --