Politie Gelderland-Zuid

Getuigen gezocht van mishandeling

Malden, 19-07-2007 o In de nacht van woensdag op donderdag rond 03.15 uur is een 18-jarige jongen uit Malden op de Rijksweg mishandeld. De politie is op zoek naar getuigen.

De 18-jarige jongen fietste samen met een 16-jarig meisje uit Malden en een 17-jarige meisje uit Molenhoek op het fietspad van de St. Annastraat richting Malden. Ter hoogte van de Radboud Universiteit stonden twee mannen. Eén van hen vroeg aan de jongen of hij een telefoon mocht lenen. De jongen gaf aan dat hij dit niet wilde en fietste door.

Aan het eind van de St. Annastraat net voor de kruising met de Scheidingsweg wilde een man het drietal passeren. Het bleek dezelfde man te zijn. Hij bedreigde de 18-jarige jongen. Deze fietste snel verder met de twee meisjes.

Op de eerste rotonde op de Rijksweg in Malden reden de jongeren rechtdoor. Ter hoogte van de eerste afslag zagen zij de man weer staan op een vluchtheuvel. Hij had een voorwerp in zijn handen. Ongeveer tien meter achter de man stond een kleine zwarte auto stil met daarin een passagier die vermoedelijk bij de man hoorde.

Op het moment dat de jongeren langs de man fietsten, werd de jongen met een voorwerp geslagen. De drie fietsten vervolgens door.

Signalement

Van de dader is het volgende signalement bekend:
* Ongeveer 1.60 - 1.65 meter lang

* Tussen de 25 - 30 jaar

* Aziatisch uiterlijk

* Gezet postuur

* Rond gezicht

* Kort zwart haar

* Roze T-shirt met daarop een print van grote rode lippen
* Driekwart broek

Getuige(n)
De politie vraagt getuigen of mensen die informatie hebben over de mishandeling om contact op te nemen met de politie in Heumen via telefoonnummer 0900-8844. U kunt ook anoniem uw informatie melden via telefoonnummer 0800-7000 bij Meld Misdaad Anoniem. (12)