Socialistische Partij Rotterdam

Feestje rond Blunderput?

19-07-2007 * De Blunderput, de parkeergarage bij Museumpark, gaat 53 miljoen euro meer kosten dan gedacht, niet bepaald een reden voor een feestje zou je denken. Gemeentewerken Rotterdam denkt daar anders over daarom stelde SP-fractievoorzitter Theo Cornelissen daar vandaag de volgende schriftelijke vragen over aan het College van B&W.

Wij zagen een uitnodiging van Gemeentewerken voor een "informele bijeenkomst", die zij gisteren heeft gehouden of wilde houden. De tekst van de uitnodiging luidt:

De raad heeft op 12 juli een positief besluitgenomen over het project Museumparkgarage. Hiermee is een nieuw startsein gegeven. Reden voor een informele bijeenkomst op aanstaande woensdag 18 juli met projectbetrokkenen. Je bent van harte welkom hierbij aanwezig te zijn.

Programma:

15.45 Inloop met een drankje

16.00 Welkomstwoord directie Gemeentewerken

16.15 Een andere kant van Gemeentewerken

17.00 Start borrel en BBQ

Locatie: de kwekerij van Gemeentewerken

De SP-fractie heeft de volgende vragen:

* Is dit een grap of heeft Gemeentewerken serieus plannen voor een 'drankje, een borrel en een barbecue' rond de doorstart van de Museumparkgarage? * Als dit serieus is, gaat het college van B&W nog ingrijpen en aan de 'projectbetrokkenen' vertellen dat ze niet moeten feesten maar nu juist alles uit de kast moeten halen om kosten te besparen en dat ze de afbouw vanaf nu perfect volgens plan moeten voltooien? * Kunt U ons trouwens meedelen wat het jaarlijkse budget bij Gemeentewerken is voor dit soort 'informele bijeenkomsten'?

Theo Cornelissen,

fractievoorzitter SP Rotterdam