Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave donderdag 19 juli

* INBREKER OP HETERDAAD AANGEHOUDEN
Een oplettende getuige hield woensdagmiddag een 45-jarige Rotterdammer op heterdaad aan tijdens een inbraak. De 49-jarige Rotterdamse zag rond het middaguur dat de man via een openstaand raam de kantine van een pand aan de Van Veendaalweg inklom. Direct pakte zij de verdachte vast en met behulp van andere collega's werd de man overmeesterd. De Rotterdammer is direct overgedragen aan de politie.


* GEWAPENDE OVERVAL SCHOENENWINKEL; POLITIE ZOEKT GETUIGEN

MAASSLUIS - De recherche van het district Waterweg-Noord is op zoek naar getuigen van een gewapende overval die woensdag op een schoenenwinkel aan de Industrieweg plaatsvond. Een nog onbekende man bedreigde rond zes uur een aantal medewerkers met een vuurwapen en eiste geld. Met een nog onbekend geldbedrag ging de overvaller er vandoor. Niemand raakte gewond. De politie heeft een sporenonderzoek gedaan en met meerdere mensen gesproken tijdens een buurtonderzoek. Om deze overval op te lossen wil de recherche graag in contact komen met getuigen. Zij worden verzocht contact op te nemen met de recherche van het district Waterweg-Noord via telefoonnummer 0900-8844. Dit kan ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. De overvaller was een man van rond de 20 jaar, hij droeg een zwart/bruine parkajas en vermoedelijk een roze t-shirt. De man droeg een pruik met rastahaar die hij na de overval waarschijnlijk heeft uitgedaan.


* MANNEN AANGEHOUDEN EN HEENGEZONDEN
KRALINGEN-CROOSWIJK - De politie van district Oost hield woensdagavond op de Oostzeedijk drie Rotterdammers aan. Rond negen uur werd gemeld dat de drie inzittenden van een auto vuurwapens zouden overhandigen aan elkaar. Gealarmeerd politiepersoneel ging meteen ter plaatse. De betreffende auto met daarin de drie Rotterdammers werd aangetroffen en met behulp van BTGV (BenaderingsTechniekGevaarlijkeVerdachten) werden de drie mannen uit de auto 'gepraat', gefouilleerd en aangehouden. Na onderzoek in de auto werd er geen vuurwapen aangetroffen. De mannen hadden elkaar auto-onderdelen overhandigd, die wel in de auto werden aangetroffen. Hierna is het drietal, nadat hen was uitgelegd waarom zij op deze manier werden aangehouden, heengezonden.