Gemeente Binnenmaas

Gemeente Binnenmaas oefent rampenplan

In de afgelopen week heeft in de gemeente Binnenmaas een grootschalige onaangekondigde oefening van het rampenplan plaats gevonden. Verschillende onderdelen van het rampenplan zijn geoefend.

Bij enkele oefenonderdelen zijn echter niet alleen medewerkers van de gemeente betrokken geweest. Zo is er donderdagochtend 19 juli een oefening van het actiecentrum Verbinding en Ondersteuning geweest in het gemeentehuis aan de Sportlaan in Maasdam. Tijdens deze oefening zijn acteurs ingezet om de gemeentelijke medewerkers te trainen. Door het optreden van de acteurs ontstond wat commotie in de hal. Bezoekers van het gemeentehuis die niet op de hoogte waren van het feit dat er een oefening gaande was, zijn hier getuige van geweest. Enkele bezoekers waren zo alert dat ze zelfs de meldkamer van de politie hebben gebeld om door te geven dat er iets aan de hand was in het gemeentehuis. Hoewel het dus vals alarm was, toch complimenten voor de oplettendheid van deze mensen! Ook is de ontruiming van het gemeentehuis geoefend. De op dat moment aanwezige bezoekers moesten voor een goed verloop van deze oefening ook het gemeentehuis tijdelijk verlaten.

De gemeente Binnenmaas vraagt begrip aan inwoners en bezoekers van het gemeentehuis die mogelijk enige overlast hebben ondervonden van de oefening en dankt iedereen hartelijk voor de medewerking. De ontruimingsoefening is, mede door de medewerking van de bezoekers, erg goed verlopen; binnen 7 minuten waren er geen mensen meer in het gemeentehuis aanwezig en de brandweer was binnen 8 minuten paraat.