Verzamelberichten woensdag

's-Hertogenbosch, 18-07-2007

Rijbewijs ingevorderd van dronken automobilist

s-Hertogenbosch Dinsdagmiddag is van een 37 jarige automobilist uit s-Hertogenbosch het rijbewijs ingevorderd. De man reed met zijn auto over de Koninginnelaan, had vrijwel de gehele rijbaan nodig en bleek bij controle behoorlijk onder invloed van alcoholhoudende drank. Op het politiebureau saboteerde hij de blaasproef. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Rijbewijs ingevorderd na snelheidsovertreding

s-Hertogenbosch Woensdagmorgen is van een 30 jarige automobilist uit s-Hertogenbosch het rijbewijs ingevorderd. De verdachte reed over de Helftheuvelweg waar agenten bezig waren met aan lasersnelheidscontrole en stelden vast dat het apparaat een snelheid aangaf van 111 kilometer per uur. Op de Helftheuvelweg geldt een maximum snelheid van 50 kilometer per uur.

Bromfietscontrole

Heusden De politie van het team Heusden heeft dinsdagavond bromfietscontroles gehouden op de Kasteellaan in Heusden, het Breeveldpark in Drunen en het Zuiderpark in Vlijmen. Er zijn in totaal 27 bromfietsen aan een uitgebreide controle onderworpen.

Er is 11 keer proces-verbaal opgemaakt, waarvan drie keer voor het rijden zonder helm, een keer voor het rijden op minibike en een keer voor het rijden zonder geldige verzekering.

In alle andere gevallen was er sprake van een te groot motorvermogen. Een gecontroleerde bromfiets haalde een snelheid van 109 kilometer per uur.

De politie heeft de afgelopen maand de bromfietsende jeugd gewaarschuwd voor komende controles. Zij zijn daarbij tevens in de gelegenheid gesteld hun bromfietsen op vrijwillige basis te laten testen.

Groep wielrijders bedreigt tractorbestuurder

Drunen Dinsdagavond tussen kwart over zeven en kwart voor acht is een 28 jarige inwoner van Drunen door een onbekende groep wielrijders bedreigd.

De man reed met zijn tractor over de Duinweg in de richting van Giersbergen. Vanaf de Hoge Schijf kwam een groep van ongeveer 30 wielrijders. Een deel ging voor hem langs en een deel kwam achter de tractor te rijden. Op de Margrietweg moest hij afremmen voor een drempel en kort daarna nog een keer om rechtsaf een erf op te kunnen rijden. Eenmaal op het erf kwamen er 4 of 5 wielrijders achter hem aan. Ze verweten de Drunenaar dat hij hen afgesneden had. De Drunenaar werd mondeling met de dood bedreigd waarna hij weggerend is. Toen de groep via De Margriet verder was gereden richting Helvoirt zag de Drunenaar dat men ook de contactsleutel uit de tractor had weggenomen en dat men zand en stenen in de brandstoftank had gegooid.

De politie van het team Heusden wil graag in contact komen met getuigen of met personen die weten welke wielrijdersvereniging omstreeks genoemde tijd een tocht over genoemde wegen heeft gehouden. Het politieteam is bereikbaar onder het telefoonnummer 0900-8844.

Rijbewijs ingevorderd

Heusden Dinsdagavond is van een 40 jarige automobilist uit Oudheusden het rijbewijs ingevorderd. De man reed over de Provincialeweg N267 waar de politie vaststelde dat hij met een snelheid van 131 kilometer per uur reed. Ter plaatse geldt een snelheidslimiet van 80 kilometer uur.

Bij toeval vuurwerk aangetroffen

Schaijk De politie kreeg maandag de melding dat er mogelijk was ingebroken in een bedrijfspand aan de Scheltseweg in Schaijk. Van een van de deuren was een slot verwijderd. Bij onderzoek vonden de agenten apparatuur die wordt gebruikt voor het opzetten van hennepkwekerij en 39 verpakkingen met in totaal 750 kilogram vuurwerk. Het is nog niet bekend wie de eigenaar van het vuurwerk is dat door de politie in beslag genomen is.

Dronken vrouw na veroorzaken overlast door politie aangehouden

Uden De politie heeft dinsdagavond op de Keizershof in haar woonplaats Uden een 50 jarige vrouw aangehouden. Zij verkeerde in kennelijke staat van dronkenschap en de buurt klaagde daar over. De vrouw is ter ontnuchtering naar het politiebureau gebracht. Er is proces-verbaal

Opgemaakt.

Graffiti

Uden In de nacht van dinsdag op woensdag heeft de politie op de Markt een 17 jarige Udenaar aangehouden. Hij wordt er van verdacht bekladdingen op een kermisattracties te hebben aangebracht met een viltstift. In de rugzak van de verdachte vond de politie enkele dikke viltstiften en vier verfspuitbussen. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Portier betrapt fietsendief

Uden Een portier van een horecazaak aan de Markt betrapte in de nacht van dinsdag op woensdag een man bij het stelen van een fiets en belde de politie. Die kon de verdachte, een 37 jarige Udenaar aanhouden. Hij gaf toe een omafiets gestolen te hebben met de bedoeling die aan zijn vriendin te geven. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Mishandeling

Oss De politie heeft dinsdagmiddag op de Hertogin Johannasingel een 19 jarige Ossenaar aangehouden. Hij wordt er van verdacht zijn 18 jarige vriendin uit Voorschoten te hebben mishandeld. De verdachte is ingesloten en in verzekering gesteld.

Mishandeling

Oss - Dinsdagavond heeft de politie aan de Sperwerstraat in Oss een 46 jarige Bosschenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van mishandeling van een 36 jarige Ossenaar. De aanleiding tot de mishandeling ligt in de relatiesfeer.

Woninginbreker gepakt door politiehond

Oss In de nacht van dinsdag op woensdag werd er ingebroken in een woning aan de Nolensstraat 16. Buren hadden gestommel gehoord en alarmeerden de politie. Agenten zagen kort na de melding twee mannen weglopen. Zij zagen kans te voet te ontkomen. Met behulp van een ter assistentie ingeroepen diensthondgeleider en zijn hond werd in de omgeving een speuractie uitgevoerd naar de verdachten. De diensthond wist een 36 jarige Ossenaar op te sporen die zich verscholen hield in een tuin aan de Camphuijsenstraat. De verdachte, een zogeheten veelpleger, werd door de diensthond in de bovenarm gebeten, waarna hij kon worden aangehouden. Nadat hij in het ziekenhuis aan zijn verwondingen was behandeld is de verdachte ingesloten.

Rijbewijs ingevorderd na rijden onder invloed

Landhorst In de nacht van dinsdag op woensdag is aan de Allemansweg in Landhorst een 22 jarige automobiliste uit Schijndel aangehouden. De politie kreeg de melding dat er een auto tegen een boom zou zijn gereden. Ter plaatse bleek dat er op genoemde weg geen sprake was van een aanrijding. De auto die door de Schijndelse werd bestuurd was wel beschadigd. De bestuurster verklaarde in Grave tegen een boom gereden te zijn en daarna door te zijn gereden waarna de auto het in Landhorst begaf. Zij was onder invloed van alcoholhoudende drank. Haar rijbewijs in ingevorderd.