Politie Limburg-Noord

Politie zoekt getuigen van tasjesroof

Datum: 19-07-2007
Tijd bericht: 13:15
Plaats: Venlo
De politie is op zoek naar getuigen van een tasjesroof die woensdagavond omstreeks 22.30 uur plaatsvond op de Straelseweg.

Een 60-jarige vrouw uit Venlo fietste over de St Martinusstraat, komende vanuit de Parade. Ter hoogte van het Nolenspark merkte de vrouw dat er iemand achter haar fietste. De vrouw fietst in de richting van de Straelseweg en ze merkt dat de man haar volgt. Als twee reizigers de vrouw aanspreken omdat ze de weg naar het station vragen stopt de vrouw. Ook de man die achter haar aanfietst stopt. De vrouw wijst de reizigers de weg en ook de onbekende fietser geeft aanwijzingen. De vrouw hoort dat hij met een Turks of Marokkaans accent spreekt en ziet dat het een blanke man is van ongeveer 1.70 meter groot met een flink postuur. Verder schat ze de man tussen de 20 en 25 jaar oud en ziet ze dat de man kort zwart (krullend) haar heeft en een lichte broek draagt met een geel t-shirt. De vrouw fietst verder de Straelseweg op en de man blijft opvallend dicht bij haar fietsen. Ter hoogte van het Justitiekantoor gaat de man naast haar fietsen en pakt de tas die in het mandje ligt, dat voor aan het stuur hangt. De vrouw probeert dit nog te voorkomen, maar de man kan de tas wegnemen. Hij vlucht vervolgens via de Rozenkransstraat, Gasthuiskampstraat de Herungerstraat in. De vrouw volgt de man nog, maar raakt hem op de Herungerstraat uit het zicht.

Enkele goederen die in de tas van de vrouw zaten zijn teruggevonden op een parkeerplaats nabij de Hamelstraat. Hier heeft de dader zijn buit waarschijnlijk bekeken. De politie is op zoekt naar getuigen van deze beroving. Zij vraagt personen die informatie hebben zich te melden via 0900-8844 (lokaal tarief).