Ingezonden persbericht


Persbericht

SWsoft biedt Kaspersky Add-on voor Plesk-gebruikers

Plesk Anti-Virus Powered by Kaspersky voor Linux en Windows

Herndon, USA, 19 juli 2007 - Serviceproviders die de Plesk control panel software gebruiken kunnen nu extra bescherming tegen spyware, trojans, wormen, key loggers en andere schadelijke programma's toevoegen. Via een overeenkomst met Kaspersky Lab biedt SWsoft Plesk Anti-Virus Powered by Kaspersky voor de Linux- en Windows-platformen.

Plesk Anti-Virus Powered by Kaspersky combineert reactieve detectiemethoden voor virussen en spyware met proactieve technologieën voor de meest effectieve bescherming voor hosted e-mail. De software is eenvoudig te installeren en in te stellen, terwijl deskundige gebruikers het programma via geavanceerde instelopties kunnen aanpassen. SWsoft biedt de software op dit moment als add-on bij Plesk 8.1 for Windows. De add-on is ook beschikbaar voor Linux-gebruikers in Plesk 8.2.

"We zijn blij met deze mogelijkheid om onze Plesk-gebruikers een anti-virusoptie te bieden op basis van de technologie van Kaspersky Lab; een van de meest betrouwbare spelers op het gebied van internetbeveiliging," aldus Serguei Beloussov, CEO van SWsoft. "Dit is wederom een voorbeeld van hoe ons OPEN FUSION-initiatief het groeiende collectief van hosting providers en softwareleveranciers helpt bij het diversificeren van hun diensten met open softwareapplicaties die voldoen aan de wensen van de klant en nieuwe mogelijkheden inzetten, zoals software-as-a-service (SaaS)."

"Via onze overeenkomst met SWsoft kunnen we de voordelen van betrouwbare anti-virussoftware beschikbaar maken voor duizenden nieuwe web hosting-klanten", aldus Vitaly Bezrodnykh, business development director bij Kaspersky Lab. "Service providers kunnen meer omzet genereren doordat ze potentiële klanten meer anti-virus- en flexibele beveiligingsoplossingen kunnen bieden."

"Als een van de belangrijkste web hosts van Europa zijn we bij STRATO erg blij met deze mogelijkheid om klanten met dedicated servers een krachtige anti-virusoplossing te kunnen bieden", aldus Damian Schmidt, CEO bij STRATO. "Als langdurig partner van SWsoft waarderen we de naadloze integratie van Kaspersky met Plesk, waarmee nog beter wordt voldaan aan onze hoge eisen op het gebied van gebruiksgemak."

Prijs en beschikbaarheid
Plesk Anti-Virus Powered by Kaspersky is per direct beschikbaar via SWsoft en partners. Prijzen zijn gebaseerd op het aantal mailboxen, van 100 tot 10.000 mailboxen per licentie. Bezoek www.swsoft.com/en/products/plesk/addons/#kav-win voor meer informatie.

Binnen een eerdere overeenkomst tussen de twee ondernemingen wordt Kaspersky Internet Security op dit moment als een gratis proefapplicatie voor zes maanden voorgeïnstalleerd meegeleverd met SWsoft's Parallels Desktop for Mac virtualisatieproduct.

OPEN FUSION is een technologie-initiatief van SWsoft dat tot doel heeft alle producten van SWsoft naar één platform te migreren en de integratie van uiteenlopende systemen, applicaties van derden en custom en in-house systemen te stimuleren. Het OPEN FUSION-platform maakt geoptimaliseerde levering van SaaS- en traditionele hosting-diensten mogelijk zodat ISV's en service providers de marktkansen volledig kunnen benutten.

Over Kaspersky Lab
Kaspersky Lab biedt 's werelds snelste bescherming tegen IT-dreigingen, zoals virussen, spyware, crimeware, hackers, phishing en spam. De producten van Kaspersky Lab bieden hoogstaande detectie en de snelste reactiesnelheid voor thuisgebruikers en bedrijven. De Kaspersky technologie wordt wereldwijd toegepast in producten en diensten van vooraanstaande security bedrijven. Voor meer informatie kunt u terecht op www.kaspersky.nl, of ga naar www.viruslist.com voor de meest recente informatie over anti-virus, anti-spyware, anti-spam en andere IT beveiligingszaken.

Over SWsoft
SWsoft is een wereldwijd leider op het gebied van software voor serverautomatisering en -virtualisatie. Meer dan 10.000 klanten in ruim 100 landen vertrouwen op de bewezen prestaties en beheermogelijkheden van SWsoft's producten voor het optimaliseren van hun IT-infrastructuur. De onderneming is opgericht in 1999 en heeft vestigingen in Noord-Amerika, Europa en Azië. Voor meer informatie: www.swsoft.com.

Kaspersky is a registered trademark of Kaspersky Lab. All other company and product names may be trademarks of the respective companies with which they are associated.


---