Politie Limburg-Zuid

Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl
Telefoon 043 400 6616


1. Limburg Zuid

2. Stafbureau Communicatie

Afkomstig van ( Bert Boosten
Onderwerp ( Persberichten
Datum ( woensdag 18 juli 2007
Opmerkingen ( geen

Brunssum; man met vijf keer toegestane hoeveelheid alcohol betrokken bij aanrijding

Woensdagavond is een 65-jarige man uit Landgraaf aangehouden, nadat er geconstateerd werd dat hij 2,5 promille (vijf keer de toegestane hoeveelheid) alcohol in zijn bloed had. De man was betrokken bij een aanrijding op de Kruisbergstraat in Brunssum, waar hij een ander voertuig komende van de Karel Doormanstraat geen voorrang gaf. De 65-jarig man wordt ervan verdacht de aanrijding veroorzaakt te hebben, mede gezien de hoeveelheid alcohol die hij had genuttigd. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Maastricht; jongeren aangehouden voor bedreiging

De politie heeft woensdagavond twee jongeren van 15 en 17 jaar uit Maastricht aangehouden, op verdenking van openlijke geweldpleging tegen en bedreiging van een 54-jarige vrouw uit dezelfde plaats.

De vrouw werd door het tweetal lastige gevallen toen zij op het Spoorwegenlaan fietste. Een van het tweetal schopte dusdanig tegen de fiets van de vrouw dat zij ten val kwam en er een pijnlijke knie en een beschadigde fiets aan over hield. De andere jongen spuugde de vrouw vervolgens in haar gezicht en uitte bedreigingen aan haar adres. Na een kort onderzoek werden beide jongens thuis aangehouden.

Born; aangehouden voor mishandeling partner

De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag in een woning in Born een 37-jarige man aangehouden, op verdenking van mishandeling van zijn partner.

De man had nadat hij het nodige aan alcohol te had genuttigd, ruzie met zijn 40-jarige partner gekregen. Tijdens de confrontatie sloeg hij de vrouw enkele malen in haar gezicht. Op zeker moment wist de vrouw de woning uit te vluchten. Later meldde zij zich bij de politie. Deze hield, na overleg met de officier van justitie, de man aan. Hij is ingesloten.


---- --