Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom 19-07-07

BERGEN OP ZOOM, 19 juli 2007

Politie houdt man aan voor diefstal bouwkabels

ROOSENDAAL De politie heeft vanmorgen kort na 02.30 uur bij een bouwterrein van de Laan van Europa een 29 jarige inwoner uit Willebrord aangehouden. De man wordt verdacht van diefstal van electro-kabels vanaf een bouwterrein. Hij is op het bureau in verzekering gesteld.

De politie stelde bij het bouwterrein vanmorgen een onderzoek in, nadat een oplettende getuige gemeld had dat hij twee personen op een afgesloten bouwterrein had zien rondlopen. In hun omgeving zag de getuige vonken en een vuurbol. Op het terrein trof de politie de verdachte aan. In zijn directe omgeving stond een auto geparkeerd. Op het terrein troffen agenten meerdere afgeknipte stekkers en een kniptang aan. Bussels met kabels lagen klaar om vervoerd te worden. De verdachte is na de aanhouding overgebracht naar het bureau. De aangetroffen auto is in beslag genomen. De politie stelt een onderzoek in naar de tweede verdachte.

4 bekeuringen tijdens verkeerscontrole in Putte

PUTTE Agenten hebben gistermiddag bij de kerk aan de Antwerpseweg een verkeerscontrole ingesteld. De politie schreef in totaal 4 bekeuringen uit. Zo kregen passanten een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel, het niet handsfree bellen en het niet kunnen tonen van het rijbewijs.

Politie achtervolgt gestolen auto

BERGEN OP ZOOM De politie trof vanmorgen rond 03.00 uur tijdens de surveillance in de Kastanjelaan bij de rotonde met de Rooseveltlaan een personenauto aan met twee inzittenden. Bij het zien van de agenten gaf de bestuurder gas en reed weg via de Pastoor Jutenlaan in de richting van de Victoriestraat. Navraag wees uit dat de auto waarin het tweetal zat gesignaleerd stond. De politie stelde een achtervolging in. In Generaal Simondsstraat reed de gestolen auto rakelings langs een geparkeerd staande auto. In de Generaal Winkelmanstraat stopte het tweetal, sprong uit de auto en vluchtte via een brandgang weg. Agenten stelden direct een onderzoek in de omgeving in en zette het blok af. Het tweetal werd niet meer aangetroffen. Onderzoek wees uit dat de auto afgelopen nacht tussen 02.00 uur en 03.00 uur ontvreemd werd uit de Giudo Gazellelaan. Een 38 jarige inwoner uit Bergen op Zoom deed aangifte. De politie stelt een onderzoek in.

Vrouw van portemonnee gerold

ROOSENDAAL De politie onderzoekt een diefstal van een portemonnee die gisterochtend plaats vond in een supermarkt aan de Beethovenlaan. Een 31 jarige inwoonster uit Roosendaal werd hiervan het slachtoffer en deed aangifte. De vrouw had haar boodschappentas met portemonnee aan het winkelwagentje gehangen. Toen de vrouw haar boodschappen bij de kassa af wilde rekenen bemerkte ze dat haar portemonnee niet meer in haar tas zat.

Politie onderzoekt bedrijfsinbraak

ZEVENBERGEN De politie onderzoekt een bedrijfsinbraak die mogelijk vannacht plaats gevonden heeft op de Campagneweg in Zevenbergen. Het bedrijf betreft een internetwinkel. Vanmorgen bemerkte de 37 jarige aangever dat hij de toegangsdeur tot het pand niet kon openen. Onderzoek wees uit dat er gerommeld was met het cilinderslot. In het pand zag de aangever dat de geleverde goederen verdwenen waren. De omvang van de buit is op dit moment nog niet bekend.

Auteur: Desiree Brabers