Barco


Barco tekent overeenkomst met het Italiaanse Itema voor de verkoop van zijn divisie BarcoVision

Kortrijk, België, 19 juli 2007. Barco nv kondigt vandaag aan dat het een overeenkomst getekend heeft voor de overname van zijn divisie BarcoVision door Itema Group uit Bergamo, Italië, na goedkeuring door de antitrustautoriteiten. De transactie heeft een waarde van 72 miljoen euro. De preciese impact op het resultaat van Barco en meer informatie wordt gegeven bij het afsluiten van de overname, wat verwacht wordt vóór eind 2007.

Alle activiteiten van de divisie maken deel uit van het overnameakkoord. Het betreft de activiteiten van BarcoVision in België, Gebrüder Loepfe AG in Zwitserland en Italië, BarcoVision Ltd in het Verenigd Koninkrijk, Barco Sedo GmbH in Duitsland en BarcoVision LLC in de VS. De Belgische productieactiviteiten zullen geleidelijk aan overgebracht worden naar andere productie-eenheden van Itema. Een 40-tal medewerkers, momenteel betrokken bij activiteiten in België, zal daardoor verhuizen naar andere Barcodivisies en de verdere groei van die divisies helpen ondersteunen.

De divisie BarcoVision, actief in de textielmarkt en in de markt van manufacturing execution systems, realiseerde in 2006 een omzet van 55,5 miljoen euro en een EBIT marge van 11,3%. Eind 2006 telde de divisie 350 medewerkers.

Barco werd voor deze transactie begeleid door ING Corporate Finance en het advocatenkantoor Baker & McKenzie.

Zie ook persbericht van Itema (engelse versie): http://www.itemagroup.com/english/itema_eng.html

Over Itema
ITEMA is de nummer één industriële textielmachinegroep in de wereld en werd opgericht in december 2001 uit een conglomeraat van toonaangevende bedrijven in de verschillende sectoren van deze markt. ITEMA's huidige structuur omvat 8 bedrijven (Promatech, Sultex, Itema Shanghai, First, Savio, Istma, Eutron en Steiger) actief in 4 macrobusinessdomeinen: weef- en weefmachineaccessoires, spinnen, electronica en breien. Deze bedrijven opereren onder de overkoepelende organisatie ITEMA Holding. Deze bedrijven hebben een scherpe reputatie en zijn hoogtechnologisch met specifieke maar complementaire knowhow. Synergie creëren en verticale integratie zijn ITEMA's sterke punten. Multi-business bedrijven die actief zijn op buitenlandse markten verzekeren een wereldwijde aanwezigheid. Bedrijven zoals ITEMA Amerika, ITEMA Azië en ITEMA India bieden klantenservice en commerciële kantoren aan. Dit bewijst dat de groep bijzondere aandacht besteed aan de noden van de klanten en aan klantentevredenheid. Momenteel telt Itema ongeveer 2.500 medewerkers, had in 2006 een omzet van 667 miljoen euro en is in meer dan 90 landen aanwezig.

Over Barco
Barco, een internationaal technologiebedrijf, ontwerpt en ontwikkelt visualisatieproducten voor geselecteerde professionele markten. Barco heeft eigen vestigingen voor Sales & Marketing, Customer Support, Onderzoek & Ontwikkeling en Productie in Europa, Noord-Amerika en Asia Pacific.
Barco (Euronext Brussel: BAR) is in meer dan 90 landen actief met ongeveer 3800 werknemers wereldwijd.
In 2006 realiseerde Barco een omzet van 751 miljoen euro.

© Copyright 2007 Barco - Mag enkel door de professionele pers gereproduceerd worden

For more information, please contact

JP Tanghe
Vice President Barco
President Corporate Communication & Investor Relations Barco nv

Phone:+32 56 26 23 22
Fax:+32 56 26 22 62
jp.tanghe@barco.com