Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Politie onderzoekt vechtpartij

Vaassen, 19-07-2007 o De politie stelt een onderzoek in naar een vechtpartij tussen een 45-jarige man uit Epe en een 32-jarige man uit Vaassen op het Marktplein in Vaassen. De politie heeft beide mannen aangehouden en in verband met het onderzoek ingesloten. Bij het scheiden van de vechtenden en de aanhouding van hen raakten enkele agenten licht gewond.

De politie trachtte omstreeks 00.50 uur te bemiddelen in een conflict tussen een paar mannen bij een horecazaak. Plotseling sloeg de vlam in de pan en gingen beide mannen met elkaar op de vuist. Er bleek flink gevochten te worden, waarbij rake klappen werden uitgedeeld. Een zoon van één van de verdachten raakte eveneens bij de vechtpartij betrokken.

De agenten probeerden de vechtende partijen te scheiden. Dit ging niet zonder slag of stoot. Zo gooide één van de verdachten een terrastafel in de richting van de agenten. Om de situatie weer onder controle te krijgen, werd door de agenten de assistentie van collegas ingeroepen. Zij waren snel ter plaatse en na de aanhouding van de twee mannen keerde de rust snel terug. De politie heeft de twee mannen in verband met het onderzoek ingesloten. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.