Paul Rosenmöller ontvangt Rode Kruispostzegel

19/07/2007 15:02



TPG Post FSSC



Paul Rosenmöller ontvangt Rode Kruispostzegel

Den Haag - 19 juli 2007 - Vanmorgen heeft Paul Rosenmöller, bestuurslid van het Nederlandse Rode Kruis het eerste exemplaar van de Rode Kruispostzegel 2007 ontvangen. Peter Bakker, bestuursvoorzitter van TNT, overhandigde de postzegel na een lasershow op het hoofdkantoor van TNT Post in Den Haag. De eerste postzegel werd gebruikt om een kaart te versturen aan Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet. Prinses Margriet is vice-voorzitter van het Nederlandse Rode Kruis en kon niet bij de presentatie aanwezig zijn, omdat zij vanwege rugklachten rust moet houden.

Eens in de vijf jaar geeft TNT Post een Rode Kruispostzegel uit, een postzegel met een bijslag van euro 0,22. De bijslag is bestemd voor projecten van het Nederlandse Rode Kruis. De postzegel is ontworpen door Peter Matthias Noordzij en Bas Smidt van bureau TEFF. Dit jaar draagt de postzegel het thema: 'JIJ'. De symboliek is treffend: het Rode Kruis kan het niet alleen. 'JIJ' maakt het verschil en JIJ en JIJ en JIJ maakt WIJ. En samen staan WIJ sterk. Peter Bakker legde na presentatie uit waarom hij blij is met deze zegel: "Het idee dat we als individuen een bijdrage aan een betere samenleving kunnen leveren, spreekt me erg aan. Ik geloof daar zelf ook sterk in en het werk dat de vrijwilligers van het Rode Kruis doen is er een goed voorbeeld van."

JIJ en WIJ
Het sprekende postzegelontwerp verbeeldt een heldere symboliek. Ontwerper Peter Matthias Noordzij: "We kozen voor een directe, kernachtige beeldtaal, waarmee we zowel het grotere geheel - het Rode Kruis en de samenleving - als het individu aanspreken, namelijk door de woorden 'JIJ' en 'WIJ'. Met dat 'JIJ' in plaats van het formelere 'U' verlaagden we de drempel voor jongeren. Het individu wordt direct aangesproken en als het ware uitgenodigd een bijdrage te leveren aan het geheel, de samenleving, waarvan wij zelf ook deel uitmaken."

Steun voor aangepaste vakanties
Met de opbrengst van de zegel maakt het Rode Kruis vakanties mogelijk voor mensen met een chronisch ziekte of handicap. Het Rode Kruis organiseert al meer dan vijftig jaar vakanties voor mensen die niet (meer) zelfstandig met vakantie kunnen. Het Rode Kruis runt geheel aangepaste hotels in Wezep en Rheden en heeft een vakantieboot: de J. Henry Dunant. Vakantiegasten met een chronische ziekte, handicap of in een sociaal isolement kunnen bij het Rode Kruis terecht. Ook een partner, vriend of verzorger van de vakantieganger is van harte welkom. Artsen, verpleegkundigen en vrijwilligers zetten zich in om de gasten van een onbezorgde vakantie te laten genieten.

Verkrijgbaarheid
De Rode Kruispostzegels 2007 zijn, zolang de voorraad strekt, verkrijgbaar bij de bekende verkooppunten en via de websites www.tntpost.nl en www.rodekruis.nl. De oplage is 337.500 velletjes en een postzegelvelletje kost euro 1,98. -EINDE BERICHT-






Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie,