Persberichten donderdag

's-Hertogenbosch, 19-07-2007

Politie houdt verdacht persoon aan

Vught De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een
27-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden op de Esschestraat in Vught. Een oplettende burger belde de politie omdat ze die nacht drie mannen uit een auto zag stappen. De mannen gedroegen zich verdacht. Agenten gingen op onderzoek uit, omdat bekend was dat er de laatste tijd nog al eens werd ingebroken in de buurt. Op de Esschestraat troffen zij de auto, bestuurt door de 27-jarige man. Even daarvoor was een verdacht persoon in tuinen van woningen aan de Esschestraat gezien. Daarop heeft de politie de man aangehouden en de auto inbeslaggenomen. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

Politie houdt man aan voor mishandeling

Schaijk De politie heeft woensdagavond een 27-jarige Engelsman aangehouden in een woning op een camping aan de Zeelandsedreef in Schaijk. De man wordt er van verdacht een 20-jarige landgenoot mishandeld te hebben. Hij zou zijn keel hebben dicht geknepen. De twee waren onder invloed van drank en verdovende middelen. De verdachte is inverzekeringgesteld en de politie heeft een aangifte opgenomen.

Man moet rijbewijs inleveren

Cuijk De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een
31-jarige Cuijkse automobilist aangehouden op de Vorstendom in zijn woonplaats. De man had veel te veel gedronken (viermaal de toegestane hoeveelheid alcohol). Hij moest zijn rijbewijs inleveren, kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

Jongen aangehouden met muntjes

Drunen De politie heeft woensdagmiddag een 17-jarige jongen aangehouden aan de Sportlaan in Drunen. Medewerkers van het zwembad aan de Sportlaan hadden te horen gekregen dat er automaten waren vernield in de douches. De politie trof de jongen aan, samen met een aantal andere jongeren. In zijn tas had hij diverse muntjes. Daarop werd hij aangehouden. De jongen is verhoord, tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man beledigt gemeenteambtenaar

Cuijk Een 62-jarige inwoner van Cuijk is woensdagavond aangehouden op de Korte Molenstraat in zijn woonplaats. De man had een gemeenteambtenaar beledigd. De gemeenteambtenaar, buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA), sprak de eigenaar van een restaurant op de Korte Molenstraat aan op het huisvuil dat te vroeg buitengezet werd. De 62-jarige man bemoeide zich er mee en schold de ambtenaar uit ten overstaan van ene vol terras. Daarop hield hij hem aan. De politie heeft de verdachte gehoord en maakt proces-verbaal op.

Politie vordert rijbewijs in na overlast

Uden De politie heeft woensdagavond het rijbewijs van een 29-jarige automobilist uit Uden ingevorderd. De politie reageerde op een melding uit de omgeving van het Beatrixhof, dat er veel overlast was van een auto die daar hard rond reed. Op het Nonnenveld trof de politie de auto aan. De automobilist bleek te veel gedronken te hebben. Daarop werd zijn rijbewijs ingevorderd, proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod.

Valse meldingen

Vlijmen De politie heeft donderdagochtend een 12-jarige jongen uit Vlijmen gehoord op het politiebureau. De jongen wordt er van verdacht samen met enkele vriendjes diverse valse meldingen gedaan te hebben, naar het alarmnummer 112. De meldingen varieerde van brand tot ernstig ongeval en een gijzeling. De politie zal ook de vriendjes gaan horen. Het doen van valse meldingen is strafbaar, daarnaast kan de politie bij eventuele onnodige inzet de kosten verhalen op de verdachten.

Politie hoort verdachte over konijn

Vlijmen/s-Hertogenbosch De politie heeft donderdagmorgen een 41-jarige Vlijmense als verdachte gehoord. Een getuige had gezien dat de vrouw een hangoor konijn over het hek van een dierenpark aan de Kruiskampsingel in s-Hertogenbosch had gegooid. De gewaarschuwde politie traceerde de eigenaar van het konijn. De vrouw is gehoord. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt. Het konijn is overgebracht naar een opvanghuis voor konijnen.

Politie treft munitie aan

Oss De politie heeft donderdagmorgen bij een doorzoeking in een woning aan de Spiegelstraat in Oss twee inwoners van Oss, 36 jaar en 24 jaar (vrouw) oud, aangehouden. In de woning trof de politie munitie aan. Verder trof de politie vuurwerk aan. Dit is inbeslaggenomen. Onderzoek wees uit dat er geknoeid was met de elektriciteitsmeter. De verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Man beroofd van portemonnee

Rosmalen Een 50-jarige inwoner van Rosmalen is in de nacht van woensdag op donderdag beroofd van zijn portemonnee. Het slachtoffer fietste omstreeks 00.15 uur over de Zomerdijk in zijn woonplaats toen hij ingehaald werd door twee scooters die geen licht voerden. Even verderop wordt de fietser ineens van zijn fiets geduwd. Daardoor komt hij ten val. Het slachtoffer verweerde zich. Uiteindelijk rijden de scooters weg. Later blijkt zijn portemonnee weggenomen. De scooterrijders waren beide in het zwart gekleed. De politie onderzoekt de zaak.

Huiselijk geweld

Boxtel De politie heeft donderdagmorgen een 35-jarige man uit Boxtel aangehouden in zijn woning. Hij wordt er van verdacht zijn 27-jarige partner mishandeld te hebben. De verdachte is ingesloten.

Politie vindt hennep

Heusden/Elshout De politie heeft donderdagmiddag in een woning aan de Demer in Heusden een hennepdrogerij, hennep en enkele hennepplanten aangetroffen. De hennep en de apparatuur zijn inbeslaggenomen. De politie heeft de 56-jarige bewoner gehoord. Er wordt proces-verbaal opgemaakt. In een woning aan de Scheidingstraat in Elshout trof de politie een 30-tal hennepplanten aan. Ook hier zijn de planten en spullen in beslaggenomen. De politie heeft de 47-jarige eigenaar van de woning gehoord. Proces-verbaal wordt opgemaakt.