Ingezonden persbericht


Persbericht

Tiel, 19 juli 2007

AED-systeem verstuurt meetgegevens van rekstroken via veldbus

Hottinger Baldwin Messtechnik (HBM), producent van geavanceerde meet- en weegapparatuur, heeft het AED-systeem op de markt gebracht. Met het systeem kunnen rekstroken digitaal gekoppeld worden aan standaard veldbussen zonder dat er informatie verloren gaat. Door het gebruik van de veldbus-technologie in machines en productielijnen of in automatiseringsoplossingen voor productieprocessen kunnen aanzienlijke kostenbesparingen gerealiseerd worden.

Door het gebruik van de veldbus-technologie kan worden bespaard op PLC-kosten, omdat het AED-systeem controletaken van PLC's op zich kan nemen. Het systeem is hiervoor voorzien van geïntegreerde, elektrisch geïsoleerde in- en outputs en kan gebruikt worden voor zowel statische als dynamische toepassingen. Het volledig computergestuurde AED-systeem bespaart kosten en verhoogt de efficiency in de fabriek omdat veldbus interfaces langere afstanden kunnen overbruggen, terwijl de standaard behuizing dichtbij de toepassing geïnstalleerd kan worden. Alle gebruikelijke interfaces worden ondersteund zoals de nieuwste generatie Profibus DP V1, CANopen en DeviceNet, maar ook RS 232, RS 422 en RS 485.

Het AED-systeem gebruikt een 18-30 V energievoorziening, die momenteel gebruikelijk is voor industriële toepassingen en beschikt over verschillende, digitale filters, bemonsteringssnelheden, werk- en userkaraktistieken en linearisatie. Meer dan honderd gestructureerde commando's geven toegang tot de rekstrookopnemer of het rekstrook meetsysteem. Het systeem beschikt ook over functionaliteiten, die nodig zijn voor aansturing en beheer van repetitieve processen voor bijvoorbeeld automatische weegschalen. Er is ook software voor beheer, ontwikkeling, installatie en parameterisering leverbaar.


---