Nederlander massaal op zoek naar mooi weer

19/07/2007 15:55



Weeronline B.V.



WeerOnline.nl boekt kijkcijferrecord door matig zomerweer.

Vakantiegangers zoeken dit jaar massaal op internet naar mooi vakantieweer. De populaire weersite WeerOnline.nl verwacht in juli meer dan 55 miljoen pageviews. Normaal worden er maandelijks 20 tot 25 miljoen weerpagina's opgevraagd. Het aantal bezoeken aan Weeronline.nl is verdubbeld als gevolg van het matige zomerweer. In de eerste 15 dagen van juli bezochten meer dan 2 miljoen Nederlanders de website en werden 27 miljoen pagina's opgevraagd.

Johnny Willemsen, meteoroloog bij WeerOnline.nl: "www.weeronline.nl wordt vooral gebruikt voor het opvragen van weersverwachtingen op de vakantiebestemming. Daarnaast hebben we dit voorjaar een nieuwe buienradar op www.weeronline.nl geïntroduceerd. De combinatie van de buienradar en de weersverwachtingen in populaire vakantiegebieden zorgt nu voor veel extra bezoekers." De lokale weersverwachtingen voor plaatsen in Zuid-Europa worden het meest bekeken op www.weeronline.nl. Vooral de buienradar van WeerOnline.nl zorgt voor een sterke toename van het aantal bezoekers.

Honderdduizenden Nederlanders zijn naarstig op zoek naar een vakantiebestemming waar het niet regent. Het is matig zomerweer in Nederland met veel buien. Onweersbuien veroorzaakten plaatselijk overlast. Ook dit weekend en volgende week worden er weer buien verwacht. Ook elders in Europa groeit de vraag naar weerinformatie enorm. Het samenwerkingverband van www.weeronline.nl in Nederland, www.wetteronline.de in Duitsland en www.weatheronline.co.uk verwacht in juli meer dan 300 miljoen pageviews te realiseren.

De vraag naar weerinformatie in Nederland groeit zo sterk dat WeerOnline.nl haar serverpark en bandbreedte sterk heeft moeten uitbreiden. Erik Brink, directeur bij WeerOnline.nl: "Afgelopen zondagochtend tussen 10.00 en 12.00 trokken er een actieve onweersbuien over Nederland. Nederland ging massaal op zoek naar weerinformatie. In ons datacentrum werd op dat moment meer dan 200 Mbit aan bandbreedte gebruikt door WeerOnline.nl. Als dit op een doordeweekse dag was gebeurd waren we er met al onze servers uitgeknald".

WeerOnline heeft naar aanleiding hiervan een nieuw hostingcontract bij haar nieuwe hostingprovider Uniserver.nl gesloten. Er zijn zes extra webservers besteld en er is extra bandbreedte aangevraagd. Deze webservers worden nu versneld geïnstalleerd en in gebruik genomen, omdat WeerOnline.nl anders grote problemen verwacht als volgende week de buien boven Nederland weer in alle hevigheid losbarsten.





http://www.weeronline.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie (