Gemeente Roermond

Verruiming kwijtscheldingsregeling gemeentelijke heffingen

De gemeente Roermond heeft onlangs met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2006 een regeling in het leven geroepen voor inwoners, die op grond van landelijke regelgeving niet voor kwijtschelding in aanmerking kunnen komen.

Doelgroep

Het gaat om inwoners die niet in aanmerking komen voor kwijtschelding omdat hun vermogen hoger is dan de hiervoor landelijk vastgestelde bedragen, die aan de krappe kant zijn.

Deze landelijke bedragen worden in deze regeling verhoogd met 2.500,-- voor een alleenstaande en 5.000,-- voor gezinnen.

Degenen die een verzoek om kwijtschelding hebben ingediend en tot de doelgroep behoren, krijgen van de gemeente bericht op welke manier zij op een eenvoudige manier via toekenning van een bedrag uit het Sociaal Fonds van de gemeente Roermond alsnog in feite kwijtschelding krijgen.

Aandacht voor problematiek

Aangezien de landelijke regels de gemeenten te zeer beperken voor wat betreft de mogelijkheden tot kwijtschelding, heeft wethouder Tilman Schreurs van de gemeente Roermond de problematiek inmiddels onder de aandacht gebracht van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en staatssecretaris Aboutaleb van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.
Publicatiedatum: 19.07.2007 Bijgewerkt: 19.07.2007