Generali

Generali biedt intermediair oplossingen voor DGA onder de nieuwe Pensioenwet

De pensioenmarkt is meer dan ooit in beweging. Niet in de laatste plaats omdat begin dit jaar de Pensioenwet in werking is getreden. Deze wet kan gevolgen hebben voor het verzekerd pensioen van de directeur-grootaandeelhouders (DGA's). De DGA's worden namelijk niet door de Pensioenwet beschermd. Tenzij ze op 31 december 2006 al een pensioentoezegging hadden. Dan staan ze dit jaar voor de keuze: `Verzeker ik mijn pensioen onder de Pensioenwet of niet?'. Dat de positie van de DGA onder de Pensioenwet een lastig vraagstuk is, blijkt uit het toenemend aantal vragen dat Generali bereikt. Vanuit haar specialisme op het gebied van pensioen & inkomen heeft Generali een DGA-informatiepakket opgesteld en organiseert Generali in september masterclasses rond dit thema.

DGA-informatiepakket
Als antwoord op de vele vragen uit het intermediaire kanaal heeft Generali een informatiepakket samengesteld over de positie van de DGA onder de nieuwe Pensioenwet. Het pakket bestaat uit een complete set materialen (DGA infokaarten, productkaarten en een brochure) aan de hand waarvan het intermediair de DGA een gericht advies kan geven over zijn pensioenoplossing. Cruciaal in de thematiek rond de DGA en de Pensioenwet is de vraag of de DGA zijn pensioen al dan niet laat verzekeren onder de Pensioenwet. Deze vraag dient beantwoord te worden door DGA's die al voor 1 januari 2007 een pensioentoezegging hadden. Bovendien is er de tijdsdruk die samenhangt met het beantwoorden van deze vraag, want kiezen moet vóór 1 januari 2008. Het intermediair kan de gedeelde kennis inzetten bij pensioenadvisering aan zijn relaties. Generali verstrekt het DGA-informatiepakket aan intermediaire relaties.

DGA-masterclasses
Daarnaast organiseert Generali in september masterclasses `DGA & pensioen'. Alle facetten van pensioenoplossingen voor de DGA, de Pensioenwet en de gevolgen hiervan voor de DGA worden belicht. Uiteraard wordt ook ingegaan op hoe het intermediair zo optimaal mogelijk kan omgaan met de materie in relatie tot zijn advisering. De masterclasses worden geleid door pensioenspecialisten van Generali.

Service voor het intermediair
Het intermediair kan het informatiepakket of materialen daaruit bestellen via www.generaligis.nl, de Generali website voor het intermediair. Inschrijven voor de masterclasses kunnen zij via hun accountmanager of Relatiebeheerder.

Over Generali
Generali verzekeringsgroep nv is sinds 1870 actief op de Nederlandse verzekeringsmarkt. In die ruim 135 jaar is Generali uitgegroeid tot een vooraanstaande pensioen- en inkomensverzekeraar voor ondernemers, ondernemingen en particulieren. In het belang van een optimale dienstverlening werkt zij daarbij samen met het professionele intermediair. Generali onderscheidt zich door een persoonlijke service, betrokken opstelling en accurate administratie. De ruim 450 deskundige medewerkers bepalen het succes van de organisatie. Generali maakt als zelfstandige en solide verzekeraar deel uit van de wereldwijd opererende Generali Group. Eén op de vier Europeanen heeft ten minste één verzekering ondergebracht bij de Generali Group. Meer informatie over Generali vindt u op: www.generali.nl

Publicatiedatum: 19-07-2007

© Generali verzekeringsgroep 2007