Politie Haaglanden

extra persbericht 19 juli

Haaglanden, 19-07-2007

Verdachte verkrachting aangehouden
Den Haag Politie Haaglanden heeft in samenwerking met het Openbaar Ministerie maandag 16 juli een 25-jarige man uit Den Haag aangehouden als verdacht van een verkrachting. De verkrachting vond plaats op 22 november 2006. Een 61-jarige vrouw fietste die avond om 02.30 uur vanuit de binnenstad naar huis en kwam ten val, waarbij zij een schaafwond opliep. Een voorbijganger hielp haar weer op de been en begeleidde de dame naar huis. Eenmaal bij haar woning op de Jacobastraat aangekomen, veranderde de hulpvaardige voorbijganger op slag en dwong zich haar huis binnen, waar hij haar verkrachtte.

DNA match
Het Nederlands Forensisch Instituut vervaardigde een dna-profiel uit de aangetroffen dna-sporen. Dit profiel leverde in de landelijke dna-profielendatabase een match op met het opgeslagen dna-profiel van tot op dat moment onbekende verdachte.

Hechtenis verlengd
De Officier van Justitie gaf op die basis toestemming voor aanhouding buiten heterdaad. De verdachte is donderdag 19 juli geleid voor de rechter-commissaris die zijn hechtenis met 14 dagen verlengde.