Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Breda (19/7)

BREDA, 19 juli 2007

Man aangehouden voor vervalsing

ETTEN-LEUR / OUDENBOSCH: De Vreemdelingenpolitie heeft gisterenmiddag omstreeks 16.00 uur een 26-jarige man aangehouden die met vervalste verblijfsdocumenten zich inschreef bij uitzendbureaus en daar ook voor werkte. Op zijn huisadres werden vanmiddag tijdens een zoeking onder leiding van de rechter-commissaris zijn originele paspoort en vervalste identiteitsbewijzen aangetroffen

De man, van Marokkaanse afkomst, verblijft naar eigen zeggen al vier jaar in Nederland. Gedurende die periode werkte hij voor uitzendbureaus waarbij hij gebruik maakte van een vervalst Nederlands verblijfsdocument. Ook hanteerde hij een vervalst Frans paspoort om een bankrekening te openen en een sofi nummer aan te vragen. De man liep na zijn laatste inschrijving bij een uitzendbureau tegen de lamp Dit bureau stuurde de gescande documenten ter controle op echtheid naar de Kon. Marechausee op Schiphol. Daar stelde men vast dat de documenten vervalst waren. De verdachte werd vervolgens gisteren bij zijn werkgever in Etten-Leur aangehouden. De verdachte werd ingesloten en is inmiddels overgegaan in vreemdelingenbewaring.

Vandaag is in een woning in Oudenbosch onder leiding van de rechter-commissaris en in bijzijn van de officier van justitie een zoeking verricht. De politie had gedurende het onderzoek de stellige overtuiging gekregen dat de man daar verblijft hoewel hij dat tijdens de verhoren ontkende. Tijdens de zoeking werden het originele Marokkaanse paspoort en de ID kaart aangetroffen. Ook werden twee vervalste Nederlandse verblijfsdocumenten en een vervalste Franse IF kaart aangetroffen. De identiteitsbewijzen zijn in beslag genomen.

Politie betrapt bromfietser onder invloed

ETTEN-LEUR: Gisterenmiddag zag een politieman op de Concordiastraat een hem bekende 22-jarige inwoner van Etten-Leur rijden op een bromfiets. Hij zag dat de bestuurder geen helm droeg en ook hoorde hij dat de bromfiets erg lawaaierig was. De agent besloot naar het woonadres van de man te gaan. Daar trof hij de man op zijn bromfiets. Hij bleek ook nog onder invloed van alcohol te zijn. Hij blies 495 ugl. Ook bleek het vermogen van zijn voertuig opgevoerd te zijn. De man krijgt nu voor al die overtredingen een proces-verbaal. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Automobilist aangehouden voor openstaande geldboetes

BREDA: De politie heeft gisterenmiddag omstreeks 17.30 uur op de Belcrumweg een 27-jarige Bredanaar gecontroleerd die nog vier boetes had open staan voor een totaal bedrag van 405 euro Hij werd meegenomen naar het bureau Vlaanderenstraat. Het boetebedrag werd door vrienden van de man ingezameld en aan het bureau afgegeven waarna hij weer op vrije voeten is gesteld.

Zwerver ingesloten voor openstaande boete

BREDA: De politie heeft vanmorgen omstreeks 08.00 uur een 51-jarige zwerver in de tuin van een woning aan de Wilhelminastraat aangetroffen. De politie ging ter plaatse na een overlastmelding. Het was de derde keer dat hij op deze locatie werd aangetroffen. De zwerver bleek nog een boete van 60 euro te hebben open staan. Hij kon deze niet betalen en is daarom ingesloten. Een achtergebleven matras en wat beddengoed worden door de Gemeente opgeruimd.

Politie houdt snelheidscontrole

BREDA: De politie heeft woensdagmiddag op de Tilburgseweg met een digitale camera een snelheidscontrole gehouden. De snelheid van het verkeer dat richting Dorst reed, werd vastgelegd. Er zijn 1747 passanten waarvan er 364 de snelheid vertraden. Ter plaatse geldt een maximumsnelheid van 50 km / uur. De hoogst gemeten snelheid was 111 km / uur.

Auteur: Willem van Hooijdonk