ABVAKABO FNV

Vooroverleg voor cao Sociale werkvoorziening

Om het cao-overleg voor de sociale werkvoorziening in het najaar zo mogelijk soepel te laten verlopen, zullen de werknemers- en werkgeversorganisaties vooraf twee keer een gesprek voeren over de arbeidsvoorwaarden. De intentie van alle partijen is om het formele cao-overleg een goede start te geven, waardoor het, indien mogelijk, snel kan worden afgerond.

Tijdpad onderhandelingen

De huidige cao voor de sociale werkvoorziening loopt op 1 november af. Op dit moment zijn de werkgevers en bonden bezig met de voorbereidingen voor dat overleg door het vaststellen van arbeidsvoorwaardennota's en inzetbrieven. Alle partijen doen dit in overleg met hun achterban. In september hoort u ons tijdpad van deze onderhandelingen.

De werkgevers hebben het volgende tijdschema aangegeven:
* uiterlijk half september zal de concept arbeidsvoorwaardennota worden vastgesteld door de Kamer Gesubsidieerde Arbeid van de VNG (KGA), de werkgeversorganisatie namens de gemeenten.
* Daarna worden de leden geraadpleegd over de inhoud van de conceptarbeidsvoorwaardennota, waarna het bestuur van de VNG de arbeidsvoorwaardennota op 25 oktober definitief zal vaststellen.
* In de dagen direct daarna wordt door de onderhandelingsdelegatie van de werkgevers de inzetbrief opgesteld, waarna, indien ook de werknemers hun inzetbrief hebben vastgesteld, het overleg eind oktober/begin november van start kan gaan.

19-07-2007, Sociale werkvoorziening | Meer over: sociale