Politie Twente

Persbericht
Politie Twente / Openbaar Ministerie Almelo Kadir Yildirim
053-4555623
19 juli 2007

Rechercheteam vraagt hulp publiek in onderzoek gewelddadige dood schoonmaker

Het Team Grootschalige Opsporing (TGO) van de politie Twente is volop bezig met het onderzoek naar de 56-jarige man die in de school aan de Benjamin Willem ter Kuilestraat in Enschede dood is aangetroffen. Bij de sectie op het lichaam van de Enschedese schoonmaker is gebleken dat hij door messteken om het leven is gebracht. Maandag 9 juli heeft het TGO in deze zaak een 23-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden. Hij wordt er van verdacht betrokken te zijn geweest bij de gewelddadige dood van de schoonmaker.

Bij dit onderzoek wil het rechercheteam hulp van het publiek en vraagt aandacht voor het volgende:

. Wie heeft in de avond van donderdag 5 juli 2007, dit was de laatste donderdag voor de grote schoolvakantie, tussen 16.00 uur en 22.30 uur, een persoon of personen in of uit de school zien komen of gaan?

. Wie heeft op de hierboven genoemde avond vanuit de richting van de school het 'Stadsveld' te Enschede een persoon/personen gezien op de route tussen Benjamin Willem ter Kuilestraat, Rembrandtlaan, Hendrik ter Kuilestraat en kruising Strootsweg / Auke Vleerstraat?

. Het slachtoffer was in het bezit van een herenfiets merk Union die niet meer werd aangetroffen in of bij genoemde school. Op het stuur van de genoemde fiets was een houder voor een kilometerteller gemonteerd. Wie heeft deze fiets met trommelremmen aangetroffen of heeft deze fiets op of na donderdagavond5 juli 2007 nog gezien?

. Er wordt ook een gladde gouden trouwring merk Desiree vermist, alsmede een donkerkleurige portemonnee. De ring was voorzien van de inscriptie Annie 7-5-81. De politie wil weten waar deze spullen zouden kunnen zijn.

. Tevens vraagt het rechercheteam naar de herkomst van een zilverkleurige ring met steentjes, waarbij de ring deels is afgebladderd.

Onder de Loep en bewonersbrief

In het kader van het bovenvermeldde onderzoek wordt donderdagavond 19 juli 2007 bij TV Oost een extra aflevering van het opsporingsprogramma Onder de Loep uitgezonden. Dit programma wordt direct na het nieuws van 18.00 uur uitgezonden en wordt de hele avond ieder uur aansluitend aan het nieuws herhaald. In deze uitzending zullen Politie Twente en het Openbaar Ministerie aandacht vragen voor het bovenvermeldde beeldmateriaal. De buurtbewoners van Stadsveld en omgeving zijn met een bewonersbrief opgeroepen om naar de uitzending van Onder de Loep op TV Oost te kijken.

Contact en politie.nl/twente

Het publiek dat naar aanleiding van de uitzending informatie heeft die de politie kan helpen bij het oplossen van het misdrijf, kan vanaf donderdag 19 juli na 18.00 uur bellen met het rechercheteam, telefoon 0800 - 4555555. Uiteraard kan men ook bellen met Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. Alles over dit onderzoek is terug te lezen op www.politie.nl/twente.

---- --