Radboud Universiteit Nijmegen


Persbericht

Pb 07 - 21
Nijmegen, juli 2007

Mr. Leonard Verburg benoemd tot hoogleraar Recht, arbeid en medezeggenschap

Mr. L.G. (Leonard) Verburg (1955) is met ingang van 1 augustus 2007 benoemd tot hoogleraar bij de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Radboud Universiteit Nijmegen met als leeropdracht Recht, arbeid en medezeggenschap.

L. G. Verburg (Amsterdam, 1955) studeerde Nederlands Recht aan de Rijksuniversiteit Leiden, waar hij in 1979 afstudeerde. Daarna werkte hij van 1980 - 1999 als advocaat bij Loeff Claeys Verbeke (vanaf 1987 als partner). Sinds 2000 is hij als advocaat/partner verbonden aan het kantoor Allen & Overy te Amsterdam.

In 2007 promoveerde mr. Verburg aan de Universiteit van Amsterdam op het proefschrift: Het territoir van de (Nederlandse) ondernemingsraad in het internationale bedrijfsleven. Mr. Verburg is lid van de vaste adviescommissie arbeidsrecht Nederlandse Orde van Advocaten, hoofdredacteur van het tijdschrift ArbeidsRecht, redactielid van Arbeidsrechtelijke Annotaties, lid van het curatorium en docent van de Postacademische Leergang Arbeidsrecht van de Erasmus Universiteit /Universiteit van Amsterdam. Aan de Radboud Universiteit zal hij met eerder genoemde leeropdracht invulling geven aan de wisselleerstoel van het CPO juridisch onderwijs voor professionals.

Noot voor de pers:

Informatie: afd. communicatie, tel. (024) 361 6000, info@communicatie.ru.nl Persberichten van de Radboud Universiteit Nijmegen zijn ook te raadplegen via www.ru.nl