Time : 16:01:00
Date : 19 July 2007
Sender Name: Utopia Belgium

GROEP UTOPIA SA - Opvallende activiteiten en feiten in het 1e semester van 2007

Luxemburg, 19 juli 2007

PERSMEDEDELING

Opvallende activiteiten en feiten in het 1e semester van 2007

De groep Utopia, die beursgenoteerd is in Luxemburg en die bioscoopzalen en "leisure-centers" beheert in de Benelux-landen en in het Franse grensgebied, is tevreden over het 1e semester van 2007.

Ten eerste, zonder vooruit te lopen op de financiële resultaten die beschikbaar zullen zijn en gepubliceerd worden in de loop van september, is het aantal bezoekers van de groep, in een tijdsspanne die vergelijkbaar is met die van het voorgaande jaar, slechts gedaald met 0,36%. In totaal zijn er 1,7 miljoen tickets verkocht. Dit resultaat kon worden behaald ondanks het gebrek aan blockbusters in het begin van het jaar en een maand april die gedomineerd werd door een ongewoon vroegtijdig uitgesproken zomeroffensief. Concreet gezien hebben vooral de Nederlandse zalen van de groep dit bezoekersresultaat mogelijk gemaakt. In vergelijking met het eerste semester van 2006, vertoonden deze namelijk een stijging van 16%, terwijl de totale Nederlandse markt een vooruitgang boekte van slechts 4,8% .
In België, waar de daling wordt geschat op 6,3%, kenden de zalen van de groep Utopia slechts een teruggang van 2,5%. In Frankrijk vertoonde Utopolis Longwy, vergeleken met een daling van de semestermarkt van 12,6%, slechts een daling van 5% ten opzichte van eind juni 2006.
In Luxemburg is de daling van 7,5% duidelijk lager dan de dalingen in Frankrijk of Duitsland die als voornaamste referentiemarkten gelden.
Hierbij dient echter te worden opgemerkt dat in de drie gebieden die een teruggang qua bezoekersaantallen ten opzichte van 2006 vertoonden, deze achterstand al is ingehaald of wordt ingehaald in de loop van de maand juli. Dit dankzij bepaalde publiekstrekkers die net uit zijn of die in de loop van de zomer uitkomen.
Overigens heeft de groep Utopia zojuist belangrijke overeenkomsten afgesloten om de Nederlandse tak van de groep te reorganiseren, zodat de continuïteit ervan wordt gewaarborgd. Dankzij deze overeenkomsten is de schuld opnieuw gespreid en werden bepaalde huurcontracten opnieuw onderhandeld. Het eigen vermogen is toegenomen, zonder dat dit een grote investering van Utopia S.A. vereiste. Dankzij het gecombineerde effect van deze overeenkomsten en de huidige en voorziene ontwikkeling van de bezoekersaantallen in de vier belangrijkste Nederlandse vestigingen (Almere, Emmen, Den Helder, Zoetermeer) kan Utopia Nederland opnieuw bijdragen aan de waarde van de groep.
Een ander gunstig gegeven is dat de beurswaarde van het aandeel van UTOPIA SA positief evolueert sinds het begin van dit jaar.

UTOPIA SA
Nico SIMON - CEO
Tel. +352 42 95 11-1
utopiagroup@utopolis.com

URL: http://www.utopolis.com