Gemeente Wijdemeren


19/07/07

Provinciale startnotitie ter inzage
Procedure verdiepingenplan Loosdrechtse Plassen van start

De gemeenteraad van Wijdemeren vindt het Verdiepingenplan van de provincie niet het beste plan om de helderheid in de Loosdrechtse Plassen terug te krijgen. Daarom heeft de raad op 10 mei besloten niet mee te werken aan de opdracht van de provincie het bestemmingsplan `Plassengebied' vast te stellen. Als reactie daarop heeft de provincie besloten om zelf dit bestemmingsplan te gaan vaststellen. De wet op de Ruimtelijke Ordening (wRO) geeft de provincie deze bevoegdheid.

Procedure
De wet schrijft ook voor dat dit plan dan uiterlijk 11 mei 2008 vast gesteld moet zijn. Bovendien schrijft de wet de te volgen procedure voor:


1. als eerste stap in deze procedure moet de provincie een zogenaamde Startnotitie (voluit: Startnotitie verbetering kwaliteit Loosdrechtse Plassen) publiceren;

2. de tweede stap is het opstellen van een Milieueffectrapport (MER).

De Startnotitie is inmiddels geschreven en ligt o.a. op het gemeentehuis. Iedereen kan de notitie daar lezen van 16 juli tot 27 augustus. Ook kan de Startnotie gedownload worden (ruim 4 Mb) op de website van de provincie:
http://www.noord-holland.nl/Images/65_112220.pdf

Mening geven
Iedereen heeft het recht om zijn mening (positief of negatief) op deze Startnotitie te geven. Ook kunnen bezwaren en adviezen (of zelfs alternatieve plannen) ingediend worden. Tot 27 augustus kan dit schriftelijk (onder vermelding van "Inspraakreactie startnotitie verbetering waterkwaliteit Loosdrechtse Plassen") door te schrijven naar de provincie :

Gedeputeerde Staten van Noord-Holland
t.a.v. de heer A.A.C. Schout
Postbus 3007
2001 DA Haarlem

Mondeling reageren is ook mogelijk. In dat geval moet u een afspraak maken met het secretariaat van de Directie Beleid, sector milieu van de provincie. Telefoonnummer 023-514.3420.

Wat gebeurt er met uw reactie
Alle binnengekomen reacties worden gebundeld en doorgestuurd naar de Commissie voor de milieueffectrapportage. Deze Commissie adviseert over de uitgangspunten voor de MER. Ieders mening, bezwaar of advies kan dus invloed hebben op de uiteindelijke uitgangspunten voor het opstellen van dit Milieueffectrapport. Hiermee is de inspraakprocedure nog niet beëindigd, want ook op het Milieueffectrapport kan iedereen straks weer bij de provincie zijn mening geven.